Отборите на Фенербахче и Лудогорец играят при резултат 2:0 в

...
Отборите на Фенербахче и Лудогорец играят при резултат 2:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Фенербахче – Лудогорец 2:0, Заич удои за домакините

Отборите на Фенербахче и Лудогорец играят при резултат 2:0 в дуела си от група H на Лигата на конференциите. Миши Батшуай  откри за домакините в 41-ата минута, а при започване на втората част Миха Зайч удвои. Срещата на стадион „ Шюкрю Сарачоглу ” в Истанбул започва в 19:45 часа и ще я проследим онлайн в Gong.bg.

Домакините са водач в група H на конкуренцията с цялостен актив от точки. Фенербахче завоюва и двата си дуела до този миг, надлежно против Спартак Търнава и Нордселанд. Активът на българския първенец пък е три точки след победа над Спартак и проваляне от датчаните.

Мачът, който се игра при изключителна атмосфера на стадион „ Шюкрю Сарачоглу,  започна доста добре за българския първенец. Само в първите пет минути на срещата „ орлите ” имаха цели три благоприятни условия да обстрелват вратата на домакините.

Якуб Пьотровски бе фаулиран пред наказателното поле от Самуел, а разградчани получиха правото да изпълнят директен свободен удар. Фон Витри комбинира с Текпетей, който стреля мощно, само че в тялото на бранител на Фенербахче. Още в идната минута Руан Секо бе изведен отляво и стреля доста рисково, само че със сетни старания вратарят на турците мазета в корнер. След осъществяването му Пьотровски също имаше опция да стреля, само че без триумф. Фенербахче отговори с рисков изстрел с глава на Душан Тадич, който от няколко метра прати топката около левия непряк дирек на вратата.

В 17-ата минута Лудогорец провежда следващата си добра офанзива към противниковата врата. След дълготрайно нахлуване отляво, Пьотровски съумя доста хитро да изведе Кайо Видал, който се промуши сред двама бранители на Фенербахче и падна на земята, само че основният рефер бе безапелационен, че няма мотив, с цел да уточни бялата точка.

Следващата добра опция за гол в мача се разкри пред домакините. Фред бе изведен зад обраната на Лудогорец, нахлу в наказателното поле и стреля от дребен ъгъл, само че Симон Слуга съумя да избие. Последва добавка на футболист на домакините на далечната греда, само че ударът му бе разочароващ и излезе в навън без да затрудни стража на българския отбор.

Въпреки неувереното начало на мача за домакините, почитателите на стадиона не спираха да поддържат своите любимци, като на моменти шумът, който създаваха бе впечатляващ.

В 30-ата минута на срещата Якуб Пьотровски реши още веднъж да опитва шанса си с отдалечен шут, само че и този път топката не попадна в задачата, минавайки на метър настрана.

Домакините съумяха да стигнат до нов удар по посока вратата на Симон Слуга, само че без вратарят на българския първенец да бъде усложнен. След добра офанзива отдясно, Самуел получи в наказателното пое и незабавно центрира на далечната греда, където Тадич бе оставен непокрит и стреля с глава. Топката обаче бе много висока за капитана на домакините и той не съумя да насочи мощен удар. Малко по-късно Миши Батшуай също имаше опция да обстрелва вратата на Лудогорец с глава, само че и той не съумя да насочи прецизен удар.

Батшуай обаче нямаше по какъв начин да сгреши в 41-ата минута, когато се възползва от сериозна неточност в защитата на Лудогорец. Фред се опита да изведе своя съотборник отдясно, Оливие Вердон съумя да играе с топката, само че не и да я почисти. Тя в последна сметка се озова в Батшуай, който напредна самичък против Слуга и съумя да я прати около излезлия да го пресрещне пазач на „ орлите ”.

Втората част стартира с положително състояние за домакините. Бърнад Текпетей извърши нарушаване в рискова непосредственост до наказателното поле на разградчани. Последва рисково центриране в наказателното поле, където Креспо стреля с глава, само че празненство коженото кълбо в ръцете на Слуга.

LIVE • ФЕНЕРБАХЧЕ – ЛУДОГОРЕЦ 2:0

1:0 Батшуай 41', 2:0 Заич 51'

Лига на конференциите, III кръг

Стадион: „ Шюкрю Сарачоглу ”, Истанбул

Фенербахче : 70 Ерибаят, 21 Самуел, 50 Бекао, 6 Джику, 24 Остерволде, 35 Фред, 27 Креспо, 26 Заич, 11 Кент, 10 Тадич, 23 Батчуай

Старши треньор: Исмаил Картал

Лудогорец : 12 Слуга, 16 Фон Витри, 26 Сонко Сундберг, 24 Вердон, 3 Недялков, 20 Нареси, 6 Пьотровски, 8 Гонсалвеш, 77 Видал, 37 Текпетей, 99 Руан Секо

Старши треньор: Георги Дерменджиев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР