Отборите на Емполи и Фиорентина не успяха да излъчат победител

...
Отборите на Емполи и Фиорентина не успяха да излъчат победител
Коментари Харесай

Във Фиорентина вярват в добрия финал на сезона

Отборите на Емполи и Фиорентина не съумяха да излъчат победител в дуела между тях в Серия А през уикенда, завършвайки при резултат 1:1.

Равенството не удовлетворява нито един от двата тима, като Емполи продължава със „ зъби и нокти “ да се бори за своето оцеляване, до момента в който „ виолетовите “ ще опитат  да си обезпечат ново европейско присъединяване през идващия сезон.

Напълно е допустимо и петата позиция в крайното класиране да даде право на присъединяване в Шампионската лига през новата акция, защото към днешна дата Италия е с най-голям клубен коефициент, следвана от Германия.

Припомняме, че от сезон 2024/25, форматът на европейските клубни шампионати се трансформира и в груповите етапи на трите най-големи съревнования на остарелия континент, ще вземат участие 36 тима.

Също по този начин, първите две страни с най-голям клубен коефициент през актуалната акция, ще получат право на в допълнение място в най-силния европейски клубен шампионат. Ето  за какво, най-малко все още, петата позиция в крайното класиране, може да е толкоз решаваща, а Фиорентина към момента има шансове да доближи до нея. Въпреки равенството с Емполи, наставникът на отбора от Флоренция, Винченцо Италиано ясно даде да се разбере, че неговият тим не е в рецесия и ще се бори до дъно за своите цели.

„ Смятам, че момчетата демонстрираха напълно друго отношение. Опитахме се да спечелим и да вземем нужния резултат, само че несъмнено си имаме своите проблеми, върху които би трябвало да работим. В  никакъв случай обаче, не сме в рецесия и смятам, че сходни изказвания са пресилени. Има още доста мачове до края на сезона и занапред предстоят решаващите борби, както за нас, по този начин и за останалите тимове. Целта на Фиорентина е Европа и това неведнъж сме го заявявали, дружно с шефовете, тъй че нищо толкоз съдбовно не се е случило. Знаем си грешките и сме наясно къде би трябвало да се подобряваме. Можем да извлечем много позитиви от това тъждество и съм уверен, че в случай че стартираме да играем по-добре в офанзива, нещата ще изглеждат  по напълно друг метод “, сподели Италиано.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР