Отборите на Челси и Шефилд Юнайтед завършиха 2:2 на „Стамфорд

...
Отборите на Челси и Шефилд Юнайтед завършиха 2:2 на „Стамфорд
Коментари Харесай

Зума каза тежката си дума и отложи първата домакинска победа на Челси

Отборите на Челси и Шефилд Юнайтед приключиха 2:2 на „ Стамфорд Бридж” в среща от четвъртия кръг на Висшата лига. Двете попадения за „ сините” бяха дело на Тами Ейбрахам. Първото попадение за „ остриетата” осъществя Калъм Робинсън, а в самия завършек на мача Курт Зума си означи автогол и оформи равенството.

Първото попадение в мача падна в 19-ата минута, когато Тами Ейбрахам се възползва чудесно от неточност на вратаря на Шефилд Дийн Хендерсон. Вратарят не съумя да хване отбитата топка и тя попадна в краката на младока, който не пропусна да означи от наказателното поле.

В 37-ата минута Матео Ковачич направи необикновен пробив в наказателното поле и насочи страховит удар, който прелетя тъкмо около лявата греда.

Две минути по-късно Крис Башам завъртя висока топка към Калъм Робинсън, който не съумя да отиграе по най-хубавия метод с глава и резултатът се резервира.

В края на първото полувреме Тами Ейбрахам вкара второто си попадение в срещата. След неприятна интервенция на бранителите на Шефилд, юношата на „ сините” се озова самичък против вратаря и невъзмутимо осъществя за 2:0.

В първата минута от втората част Енда Стивънс центрира топката към Калъм Робинсън, който осъществя от наказателното поле за 2:1.

В 55-ата минута Тами Ейбрахам пропусна чудесна опция да оформи своя хеттрик. Младият англичанин бе останал самичък в наказателното поле, само че ударът му бе слаб и уловен без проблеми от Дийн Хендерсон.

В 83-ата Курт Зума пребори бранител на Шефилд за въздушната топка, само че стреля неопределено с глава и топката мина над напречната греда.

Минути преди края Калъм Робинсън насочи изстрел към вратата на Кепа Арисабалага, само че ударът му бе блокиран.

В самия завършек на мача Курт Зума си означи безразсъден автогол. Защитникът на „ сините” се опита да отклони центриране в дребното наказателно поле, само че прати топката зад тила на Дийн Хендерсон.

Така „ остриетата” порязаха Челси и отложиха първата им домакинска победа за сезона. Челси имат единствено 5 точки и са девети във краткотрайното класиране, а Шефилд са една позиция пред тях със същия брой точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР