Отборите на Челси и Айнтрахт (Франкфурт) ще излязат днес в

...
Отборите на Челси и Айнтрахт (Франкфурт) ще излязат днес в
Коментари Харесай

Челси и Айнтрахт ще решават всичко на “Стамфорд Бридж”

Отборите на Челси и Айнтрахт (Франкфурт) ще излязат през днешния ден в 22:00 часа на стадион “Стамфорд Бридж” в мача-реванш от 1/2-финала в Лига Европа. Първата среща в Германия приключи без победител при резултат 1:1. Това дава леко преимущество на домакините, само че и гостите не идват като обречени и имат напълно действителен късмет да се доберат до финала. Те обаче би трябвало да търсят наложителна победа или равенсство с доста голове.

Челси е любимец в мача и с изключение на положителния турнирен резултат от първата среща, има и други фактори, които накланят везните в интерес на англичаните. “Сините” са в серия от 16 следващи мача без загуба в Лига Европа. Последната загуба в шампионата е през сезон 2012/13 с 1:3 от Рубин (Казан). Отборът е с 13 следващи мача без загуба в евротурнирите и е покрай личния си връх от 14 мача без проваляне в интервала 2008-2010 година Челси е тимът с най-вече голове в Лига Европа през сезона (31) и е отправил най-вече удари (217).

За Айнтрахт това е първи полуфинал в Европа от 1979/80. Тогава клубът от Франкфурт печели шампионата. Възпитаниците на Адолф Хютер обаче се намират в неприятен миг. Те завоюваха единствено 1 от последните си 7 мача във всички шампионати. В последния си дуел в Бундеслигата отборът записа най-тежкото си проваляне за сезона с 1:6 от Байер (Леверкузен). Германците обаче имат на свое разположение две мощни оръжия. Първото е нападателят Лука Йович, който има 26 гола във всички шампионати. Другото е невероятата аудитория, която следва тима на всички места не стопира да го поддържа от първата до последната минута.

Домакините не могат да разчитат на Нголо Канте за деншния мач. Той получи травма в бедрото през уикенда и няма по какъв начин да бъде на 100 тази вечер. Най-вероятно мястото му в средата на терена ще заеме Матео Ковачич, който ще си партнира с Лофтъс-Чийк и Жоржиньо.

Айнтрахт пък ще бъде без контузения Себастиан Халер. Добрата вест за гостите е завръщането на Анте Ребич, който евентуално ще измести от състава Мият Гачинович.

Лига Европа, 1/2-финал, реванш:

ЧЕЛСИ - АЙНТРАХТ (ФРАНКФУРТ)

Вероятни сформира:

ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Луиш, Емерсон, Ковачич, Лъфтъс-Чийк, Жоржиньо, Вилиан, Азар, Жиру

АЙНТРАХТ: Тарп, Абрахам, Хинтерегер, Фалет, Да Кощта, Фернандес, Хасебе, Роде, Костич, Ребич, Йович

Стадион: “Стамфорд Бридж”, Лондон
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)
Начало: 22:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Лига Европа 1/2 кръг, четвъртък 9 май  Челси 22:00предстои  Айнтрахт (Франкфурт)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР