Отборите на „Ботев“ (Враца) и „Славия“ завършиха 0:0 в първия

...
Отборите на „Ботев“ (Враца) и „Славия“ завършиха 0:0 в първия
Коментари Харесай

Мелета и разправии между Ботев и Славия във Враца! Всичко се решава в София

Отборите на „ Ботев “ (Враца) и „ Славия “ приключиха 0:0 в първия полуфинален плейоф за мястото даващо право на присъединяване в баража за Лига Европа. На стадион "Христо Ботев " футболистите на Сашо Ангелов одобряват състава на Златомир Загорчич, като и двата клуба имат упоритост да стигнат до седмата позиция в крайното класиране на Първа лига.
Първата голова опция беше за "белите " в 23-ата минута, когато Георги Йомов се измъкна зад отбраната, само че реши да подава вместо да бие и сбърка. В 31-ата минута страхотна композиция сред Валери Домовчийски и Емил Стоев приключи с удар на крилото, който Георги Петков мазета със сетни старания в ъглов удар. Двубоят беше много нервозен, като и двата отбора се бореха за всеки сантиметър на терена.
Буквално последната минута на първата част "зелените " пожелаха дузпа. Даниел Генов надбяга Димитър Велковски, който несъмнено го ускори с едната ръка. Крилото падна на земята, само че реферът Валентин Железов му сподели жълт картон за симулация. Нещо, което не беше вярно, защото играчът на врачани сигурно не симулира. Двата тима се изнервиха, като не стопираха да се разправят, до момента в който не се прибраха в съблекалнята на почивката.
Втората част стартира със скандално присъждане на рефера Железов. Първо Домовчийски до момента в който финтираше Велковски посегна да го удари с лакът, откакто бранителят го изрита в опита да му отнеме топката. Това не остана неусетно от македонския плеймейкър на столичани Дарко Тасевски. Опитният халф се ускори с всичка мощ към нападателя, като го удари с лакът в главата, а по-късно го бутна с двете ръце в лицето. Голмайсторът падна на земята, а всички играчи на „ Ботев “ желаеха червен картон, който беше наложителен. Съдията обаче сподели единствено жълт картон на Тасевски, който заслужаваше да бъде пратен под душовете, а Домовчийски също не беше глобен.
При идната офанзива Домовчийски стреля надалеч от задачата. Тасевски пък беше сменен наложително от Владислав Узунов, защото при конфликта с Домо се контузи в рамото.
Радослав Кирилов напусна за сметка на Илиян Мицански, до момента в който Милан Вушорович влезе на мястото на Мечев.
Велковски стреля отвън задачата от фаул в 72-ата минута. Осем минути по-късно Вушорович се размина на сантиметри от попадението. Черногорецът нахлу отдясно и със мощен удар нацели сглобката на Петков. Тимът на „ Ботев “ търсеше попадение по-активно, само че без да основава чисти положения. В 85-ата минута още веднъж имаше съществено меле на терена сред двата отбора. След центриране отдясно Петков изпусна топката, само че състезател на „ Ботев “ бутна Гамаков пред голлинята извършвайки нарушение(което беше маркирано от Железон), топката попадна в Домовчийски, който стреля в легналия бранител, а в този момент опитният пазач го избута в гърба. Нападателят падна, след което състезател на столичани го настъпи, а различен го ритна, до момента в който десетина футболисти започнаха да се бутат.

„ Ботев “ (Враца) – „ Славия “ 0:0

Стартови сформира:
„ Ботев “ (Враца): Красимир Костов, Венцислав Керчев, Андреас Васев, Илия Миланов, Мартин Кавдански, Георги Вълчев, Йордан Апостолов, Симеон Мечев, Емил Стоев, Даниел Генов, Валери Домовчийски
„ Славия “: Георги Петков, Ертан Томбак, Милен Гамаков, Давид Хуманес, Димитър Велковски, Славчо Шоколаров,Янис Карабельов, Георги Йомов, Дарко Тасевски, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР