Отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха при нулево

...
Отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха при нулево
Коментари Харесай

Първа лига стартира с токов удар в Коматево - Футбол

Отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) приключиха при нулево тъждество в първия дуел от футболната Първа лига за 2023 година.

Мачът бе формален дебют за новия старши треньор на " канарчетата " Бруно Балтазар. Двубоят предложи и любопитна обстановка, при която на почивката сред двете полувремена електрозахранването на клубната база на „ жълто-черните “ в Коматево спря и имаше възможност срещата да бъде прекъсната и доиграна на следващия ден, само че след премахване на повредата и близо час закъснение въпреки всичко конфликтът бе възобновен.

След равенството Локомотив (София) резервира 8-то си място в класирането с актив от 27 точки, със 7 повече от Ботев (Пловдив), който заема 10-ата позиция в подреждането с 20 пункта.

В 11-ата минута Ботев (Пловдив) пропусна първия преференциален късмет за гол в мача. Точукву Нади изведе Джеймс Ето‘о зад отбраната на Локомотив (София), само че стражът на гостите Александър Любенов излезе напред, с цел да съкрати дистанцията и мазета в корнер.

Две минути по-късно футболистите на Станислав Генчев уцелиха греда. Кацаров откри Юлиан Ненов с дълго подаване към десния фланг, Ненов центрира в наказателното поле, където Димитър Митков засече с глава, само че топката срещна гредата.

Малко по-късно някогашният състезател на Лудогорец още веднъж се озова на преференциална позиция след подаване на Франса отдясно, само че завършващият изстрел на Митков с десния крайник не откри задачата.

В 24-ата минута Ботев отговори с рискова контраофанзива, при която Антоан Бароан бе изведен отдясно в пеналтерията на Локомотив, французинът върна по земя към връхлитащия от втора позиция Николай Минков, чийто удар обаче бе избит с крайник от Александър Любенов и топката излезе в корнер.

В самия завършек на първата част Ботев (Пловдив) също уцели греда. Антоан Бароан стреля фалцово с левия крайник от границата на наказателното поле, само че топката се отби в напречната греда на Локомотив (София) и по този начин почивката пристигна при нулево тъждество.

На полувремето токът на клубната база на Ботев в квартал „ Коматево “ спря и имаше началото на втората част се забави с близо час.

Дългото спиране повлия върху качеството на играта на двата отбора през вторите 45 минути и ситуациите пред двете порти липсваха.

В 53-ата минута Антоан Бароан опита удар от отдалеченост, който обаче бе слаб и не затрудни Александър Любенов.

Малко по-късно и Димитър Митков опитва шанса си с отдалечен изстрел, попаднал право в ръцете на Хидайет Ханкич.

Най-добрата опция за гол през втората част се откри пред Николай Минков в 78-ата минута, когато след отдалечен изстрел на Абдулайе Траоре топката рикошира в защитник и падна на крайници на Минков в наказателното поле на Локомотив, само че Александър Любенов за следващ път се намеси решаващо и избави. Така срещата приключи при нулево тъждество.

В идващия 20-и кръг Ботев (Пловдив) гостува на ЦСКА-София, до момента в който Локомотив (София) приема Септември в столично дерби.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР