Отборите на Берое и Арда завършиха наравно 1:1 в първа

...
Отборите на Берое и Арда завършиха наравно 1:1 в първа
Коментари Харесай

Арда измъкна равенство като гост на Берое

Отборите на Берое и Арда приключиха наедно 1:1 в първа среща от 9-ия кръг на efbet Лига.

Двата тима стояха равностойно на терена, само че футболистите на треньора Петър Колев съумяха да поведат в резултата, откакто Омар Камара (32`) бе прецизен от дузпа.

През втората част играта се отвори и в последна сметка гостите съумяха да изравнят, благодарения на Жуниньо (79`), който означи доста грасив гол от воле.

Така Берое застана на 5-ата позиция в класирането на шампионата с актив от 13 точки, колкото има и ЦСКА. Арда пък е на 7-а позиция с 9 пункта.
 Берое - Арда: 1:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Берое - Арда: 1:1 (Развой на срещата по минути)

Двата тима приключиха наедно 1:1

Двубоят стартира равностойно, като и двата тима не успяваха да наложат играта си и ситуациите пред двете порти липсваха. Първата забавна обстановка бе от статично състояние в 7-ата минута, когато рисково центриране Кийлън Лебон можеше да залъже Иван Караджов. Стражът обаче внимаваше и със страхотна интервенция мазета влизащата във вратата му топка.

През идващите минути играчите на двата състава по този начин и не успяваха да се изненадат с нещо. В 21-ата минута Лъчезар Котев насочи изстрел от границата на пеналтерията. Ударът му обаче бе прекомерно слаб и не затрудни Генадий Ганев.

В 28-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, откакто Иван Караджов игра непозволено в наказателното поле. Съдията Иво Андреев уточни бялата точка и това не се понрави на играчите на Арда. Те и самият Караджов до последно претендираха, че съприкосновението на вратаря не е толкоз съществено.

В добавеното време на първата част Алиун Фал проби отдясно и завъртя топката към точката на дузпата, където Лебон шутира без закъснение, само че Караджов демонстрира превъзходен инстикт и с една ръка мазета в корнер.

През второто полувреме двата тима подвигнаха темпото и на няколко пъти можеше да се стигне до смяна в резултата. В 48-ата минута Кийлън Лебон пусна остро подаване по земя в наказателното поле на Арда, само че Алиун Фал не съумя в опита си да я засече с пета, а по-късно и Камара се размина с топката.

В 56-ата минута Лебон преодоля Тонислав Йорданов и насочи подъл изстрел към долния ляв ъгъл на Караджов, само че вратарят на Арда реагира ослепително и избави.

В 79-ата минута гостите изравниха резултата. Жуниньо овладя подаване на гърди отвън наказателното поле и с мощен шут не остави шансове на вратаря Генадий Ганев - 1:1.
 В Арда треперят за Иван Тилев
В Арда треперят за Иван Тилев

Заради травма
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР