Отборите на Бенфика и Барселона играят при резултат 2:0 в

...
Отборите на Бенфика и Барселона играят при резултат 2:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бенфика - Барселона 2:0, греда за домакините

Отборите на Бенфика и Барселона играят при резултат 2:0 в двубой от група “Е” на Шампионската лига. Домакините взеха задатък още в 3-та минута. В 69-та минута Рафа Силва реши всичко в срещата.

Срещата стартира по вихрен метод за португалците, които взеха задатъка след едвам 3 минути игра. Дарвин Нунес порази вратата на Марк-Андре Тер Стеген след страховит самостоятелен пробив.

Играчите в жълто можеха да изравнят в 10-ата, само че Люк де Йонг направи рядко срещан пропуск. С невисок пас Френки де Йонг отстрани вратаря и за нападателя остана единствено да насочи топката в опразнената мрежа, само че Лукас Верисимо съумя да избие.

Барса продължи да натиска и в 27-ата Мемфис пропусна да изравни от обстановка, при която против себе си имаше единствено един бранител и стража. В 30-ата Люк де Йонг още веднъж се провали от преференциална обстановка, стреляйки в навън, въпреки да останаха подозрения за засада при офанзивата.

Второто полувреме едвам не стартира като първото - с ранен гол за домакините. Далечно подаване в 52-ата подлъга Тер Стеген да напусне наказателното си поле, само че той беше изпреварен от Нунес, който го подмина и шутира, само че кълбото се отби в страничната греда.

Люк де Йонг продължи да вбесява ентусиастите на Барселона, откакто в 56-ата минута не съумя да вкара от по-малко от метър, въпреки в обстановката да беше маркирана засада.

Двадесет минути преди края на мача обаче нещата към този момент изглеждаха решени. Рафа Силва се възползва от следващия неуверен момент в защитата на Барса, с цел да нанесе втори съдбоносен удар - 2:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР