Отборите на Байерн Мюнхен и РБ Лайцпиг записаха атрактивно 3:3

...
Отборите на Байерн Мюнхен и РБ Лайцпиг записаха атрактивно 3:3
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг сътвориха истинско голово шоу

Отборите на Байерн Мюнхен и Република България Лайцпиг записаха атрактивно 3:3 в дербито от 10-ия кръг на Бундеслигата. Кристофер Нкунку първи вкара за гостите в 19-ата минута, само че в 30-ата Джамал Мусиала изравни. В 35-ата Томас Мюлер беше прецизен за 2:1, само че в ответната офанзива Джъстин Клуйверт направи 2:2. В 48-ата Емил Форсберг означи за 3:2 за Лайпциг, а Мюлер изравни в 75-ата. Така разликата сред двата отбора остана 2 точки в интерес на първенците, които са и водачи в класирането.

Лайпциг първи сътвори заплаха, откакто още във 2-ата минута отдалечен изстрел на капитана Марсел Забитцер откри напречната греда на вратата на Мануел Нойер.

Байерн незабавно взе самодейността и натика противника в неговата половина. В 11-ата Кингсли Коман реши да изненада вратаря Питър Гулачи с удар в близкия му ъгъл, само че унгарецът беше на мястото си.

В 19-ата минута " алените бикове " излязоха напред. Тимът добре разигра в своята половина и топката стигна до Форсберг, който изведе Нкунку самичък против Нойер. Вратарят излезе надалеч от голлинията си да го пресреща и беше задминат с лекост, след което французинът насочи кълбото в опразнената мрежа. Това е и първи гол за Лайпциг на " Алианц Арена''.

Скоро по-късно пристигна нов проблем за Ханзи Флик. Хавиер Мартинес получи контузия и трябваше да напусне, а вместо него влезе младокът Джамал Мусиала.

Бенжамен Павар показва мощния си удар в 28-ата, когато накара Гулачи да се разтяга, с цел да отрази.

Две по-късно обаче стражът нямаше какво да стори, откакто Мусиала майсторски изстреля топката в долния ляв ъгъл на вратата - 1:1.

След единствено още пет минути Байерн излезе напред в резултата след попадение на Томас Мюлер, който осъществя след асистенция на Коман.

На мюнхенци не им остана време да се нарадват, тъй като в последвалата офанзива секунди по-късно Лайпциг изравни за 2:2 посредством Клуйверт.

Втората част стартира с бързо попадение на Република България. В 48-ата Анхелиньо се включи по лявото крило и откри Форшберг, който неизвестно за какво беше оставен непокрит и с лекост означи за 3:2 с глава.

За изненада на всички не последва сериозен отговор от страна на Байерн. Атаките на първенците не представляваха никакъв проблем за защитата. Флик прибегна до Гнабри, който зае мястото на Сане.

Баварците натиснаха съществено чак след 65-ата минута. Изравняването за 3:3 стана факт в 75-ата, когато Мюлер засече ново подаване на Коман.

В останалите дуели от немската Бундеслига - Айнтахт Франкфурт и Борусия Дортмунд приключиха наедно 1:1, Арминия Билефелд завоюва против Майнц 05 с 2:1, Фрайбург и Борусия Мьонхенгладбах си вкараха по два гола и приключиха при тъждество (2:2), а Кьолн и Волфсбург направиха безусловно същото, оформяйки четвъртото тъждество за кръга в Бундеслигата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР