Отборите на Байерн (Мюнхен) и Ливърпул ще се изправят днес

...
Отборите на Байерн (Мюнхен) и Ливърпул ще се изправят днес
Коментари Харесай

Байерн и Ливърпул ще разплитат възела на “Алианц Арена”

Отборите на Байерн (Мюнхен) и Ливърпул ще се изправят през днешния ден в 22:00 часа на “Алианц Арена” в мача-реванш от 1/8-финала в Шампионската лига. Първата среща посред им завърши без голове и без победител - 0:0. Заради това те ще би трябвало да разплетат възела довечера и да дефинират кой ще продължи напред в шампионата и кой ще завърши присъединяване си прекомерно рано предвид на голечите му упоритости.

Всеки от тези тимове има по пет трофея от този шампионат във витрината си и мечтае към тях да прибави и шестото отличие. Успехите им към този момент стартират да избледняват в паметта на почитателите, като за последно Байерн победи през 2013 година, до момента в който последният триумф на Ливърпул бе от 2005 година.

На пръв взор Байерн се намира в по-добрата форма преди днешния дуел. Баварците се изравниха с Борусия (Дортмунд) на първото място в Бундеслигата. Те записаха две разгромни победи в последните си два мача, в които означиха общо 11 гола - 5:0 с Борусия (Мьонхенгладбах) и 6:0 против Волфсбург. Отборът е в серия от 13 следващи триумфа в шампионата и несъмнено впечатлява с нападателната си мощност.

В същото време Ливърпул от ден на ден демонстрира съмнения в представянето си. Мърсисайдци сдадоха първата позиция в интерес на Манчестър Сити, откакто позволиха две равенства в последните си 5 срещи. Въпреки това възпитаниците на Юрген Клоп си остават извънредно рисков противник, който може да победи вески, който се изпречи на пътя му. Така че домакините през днешния ден би трябвало да подходят оптимално коцентрирано, в случай че не желаят да получат тежък пестник.

В Байерн не престават да се борят със съществени кадрови проблеми преди днешния мач. Контузени са Корентен Толисо и Кингсли Коман, които отпадат от сметките за дуела дружно с осъдените Томас Мюлер и Йошуа Кимих. До последно под въпрос пък остават Ариен Робен и Давид Алаба, които също се оплакваха от проблеми и не са в оптимлно положение.

В Ливърпул положителната вест е завръщането на идтърпялия наказването си Вирджил ван Дайк. Джо Гомес, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Деян Ловрен обаче остават в лазарета, а поради травма в последния миг отпадна и Наби Кейта.

Шампионска лига, 1/8-финал, реванш:

БАЙЕРН (МЮНХЕН) - ЛИВЪРПУЛ

Вероятни сформира:

БАЙЕРН: Нойер, Рафиня, Зюле, Хумелс, Алаба, Тиаго, Мартинес, Гнабри, Хамес, Рибери, Левандовски

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино

Стадион: “Алианц Арена”, Мюнхен
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)
Начало: 22:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! Шампионска Лига 1/8 кръг, сряда 13 март  Байерн Мюнхен 22:00предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР