Отборите на Барселона и Атлетико Мадрид играят при резултат 1:0

...
Отборите на Барселона и Атлетико Мадрид играят при резултат 1:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барселона - Атлетико Мадрид 1:0, натиск на каталунците

Отборите на Барселона и Атлетико Мадрид играят при резултат 1:0 в мач от 30-ия кръг на Ла Лига. Срещата на " Камп Ноу " започва в 17:15 часа, а на Gong.bg ще проследим най-интересните моменти от нея.

Само след 40 секунди игра, Антоан Гризман опита изстрел от границата на наказателното поле на каталунците. Топката срещна напречната греда, след което не влезе във вратата на Тер Стеген.

След това Барселона съумя да поеме контрола над топката и стартира да търси път към вратата на " дюшекчиите ". В 17-ата минута Роберт Левандовски проби в пеналтерията на мадричани. Той си бутна топката на два пъти и си освободи кулоар за изстрел. В последния миг обаче шутът му бе блокиран, а по-късно Феран Торес не съумя да стигне до топката, с цел да я добави в мрежата на Ян Облак. 

В 20-ата минута Анхел Корея изпрати прецизен удар към вратата на каталунците, с който Тер Стеген се оправи с лекост. Четири минути по-късно пък Барса нападна рисково. Феран Торес бе извден отляво и опита да откри свободния Рафиня на далчената греда, само че Облак излезе напред и улови. 

Атлетико Мадрид стигна до чисто голово състояние в 35-ата минута, когато Караско проби в наказателното поле, само че бе спрян, а топката въпреки всичко се озова в Антоан Гризман. Французинът нанесе пряк изстрел, който обаче бе отразен от Тер Стеген след страхотната реакция на стража. 

Феран Торес откри резултата в последните секунди на постоянното време на първата част. До гола се стигна след добър пробив на Рафиня отдясно, който откри Феран Торес. Той навлезе в наказателното поле и изпрати акуратен удар по земя, който откри мрежата на Облак за 1:0.

⏰ HALFTIME AT SPOTIFY CAMP NOU!
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Второто полувреме стартира с добра опция за каталунците. Роберт Левандовски нанесе изстрел от сложна позиция, който се озова в ръцете на Ян Облак. В 56-ата минута пък Рафиня шутира отвън наказателното поле на " дюшекчиите ", само че го направи разочароващо и топката прелетя далеч от вратата. 

В 62-ата минута Барселона пропиля страховит късмет за втори гол. Гави бе с топка в крайници в наказателното поле на Атлетико Мадрид, само че последвалият му удар мина настрана от десния непряк дирек. Секудни по-късно гостите контраатакуваха и Караско на собствен ред стреля, само че шутът му не бе прецизен. 

Десет минути по-късно още веднъж Гави не съумя да изпрати топката в мрежата, откакто получи добър пас навътре в пеналтерията. Мигове по-късно Рафиня получи мощен пас на далечната греда, а той нямаше време за реакция. Топката се отби от крайници на бразилеца, само че не влезе в опразнената врата на " дюшекчиите ".

LIVE /  1:0

1:0 Феран Торес 45'

Съставите на двата тима:

БАРСЕЛОНА:  Тер Стеген, Кунде, Араухо, Алонсо, Балде, Бускетс, Де Йонг, Гави, Рафиня, Феран, Левандовски 

Старши треньор: Шави Ернандес

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР