Отборите на Атлетико Мадрид и Челси се изправят довечера от

...
Отборите на Атлетико Мадрид и Челси се изправят довечера от
Коментари Харесай

Челси излиза за мъст срещу Атлетико Мадрид

Отборите на Атлетико Мадрид и Челси се изправят тази вечер от 22,00 часа на " Арена Национал " в Букурещ в първи 1/8-финален конфликт от Шампионската лига.

Двубоят трябваше да се организира на " Уанда Метрополитано ", само че поради рестриктивните мерки заради пандемията от ковид за британските отбори в европейските клубни шампионат, семейството беше преместено в румънската столица. Двубоят се обрисува извънредно непредвидим. Атлетико Мадрид е слаба форма, като има единствено 1 победа в последните си 4 мача в Ла Лига. В последния кръг " дюшекчиите " позволиха загуба вкъщи с 0:2 против Леванте.

Срещу себе си момчетата на треньора Диего Симеоне ще видят изправен тим в напредък след идването на мениджъра Томас Тухел на Франк Лампард. Лондончани имат четири победи в последните си пет мача, а в последния кръг направиха тъждество 1:1 като посетител на Саутхамптън. Подобен резултат в Букурещ би бил отличен за " сините " от Лондон, защото ще остави доста благоприятни условия пред тях да продължат напред.

Двата тима са остарели познайници в Европа, като са изиграли седем мача между тях и са си разменили по две победи, а три пъти не са успявали да се победят. И седемте мача са се изиграли в интервала сред 2009 и 2014 година и спомените от тях са напълно живи. За последно те играха в полуфиналите на Шампионската лига през сезон 2013/2014 година, когато Атлетико излезе краен победител с общ резултат 3:1. Със сигурност британския отбор ще потърси възмездие за това елиминиране на крачка от финала.

Треньорът на Атлетико Диего Симеоне има много кадрови проблеми за решение. Поради наказване дуела пропуща Киърън Трипиър, а контузени са Шиме Върсалко, Хосе Хименес, Яник Караско и Ектор Ерера. Добрата вест за Чоло е завръщането на Савич и Саул, които пропуснаха последния турнирен дуел заради санкции.Тухел няма да може да разчита на опитния бранител Тиаго Силва, с който работиха дружно в Пари Сен Жермен. Добрите вести за германеца са свързани със завръщането в групата на Кай Фавертц и Кристиян Пулишич. На линия е и Калъм Хъдсън-Одой.

Вероятни сформира:

Атлетико: Облак, Савич, Фелипе, Ермосо, Йоренте, Кондогбия, Лоди, Саул, Коке, Луис Суарес, Анхел Кореа.

Челси: Менди, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Чилуел, Жоржиньо, Ковачич, Джеймс, Маунт, Вернер, Жиру.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР