Отборите на Аржентина и Саудитска Арабия завършиха при 1:2 на

...
Отборите на Аржентина и Саудитска Арабия завършиха при 1:2 на
Коментари Харесай

Футболния свят в шок ! Аржентина загуби от Саудитска Арабия !

Отборите на Аржентина и Саудитска Арабия приключиха при 1:2 на " Лусаил " в ранния дуел от третия ден на Световното състезание в Катар. Лионел Меси откри резултата още в 10-ата минута от дузпа, а в 48-ата Салех Ал-Шехри го изравни. Пет минути по-късно Салем Ал-Досари направи обрата цялостен.

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони заложи на най-силния вероятен състав, като нямаше изненади измежду неговите титуляри. Както се очакваше, той избра схемата 4-3-3 с капитана Меси, Лаутаро Мартинес и Анхел Ди Мария като нападатели. Наставникът на Саудитска Арабия Ерве Ренар избра същата класификация, като неговите нападатели бяха Ферас Ал-Бурайкан, Ал-Досари и Ал-Шехри.

Меси не се забави и още във 2-рата минута насочи шут по земя, който обаче беше отразен от Мохамед Ал Оваис. Още в осмата минута Славко Винчич се допита до ВАР поради нарушаване на Сауд Абдулхамид против Леандро Паредес при центриране от корнер. Така съдията уточни бялата точка, откъдето Меси беше прецизен за 1:0.

В 35-ата Лаутаро за повторно прати топката в противниковата врата, само че още веднъж при вдигнат байрак.

Втората част стартира отлично за арабите, които изравниха с първия си прецизен изстрел в дуела. В 48-ата минута Ал-Бурайкан изведе Ал-Шехри, който се пребори с Кристиан Ромеро за топката и с диагонален удар я прати около бранителя и вратаря за 1:1.

В 63-тата минута малко след осъществяване на корнер резервата Лисандро Мартинес стреля и Николас Таляфико отклони топката, само че с ослепителен инстикт Ал Оваис мазета топката в корнер. Последва нескончаем напън на " Албиселесте ", само че той докара единствено до неакуратен удар с глава на влезлия като промяна Енцо Фернандес при корнер в 76-ата минута. Четири по-късно Меси извърши директен свободен удар, с който прати топката в навън. След още четири минути точно той насочи изстрел с глава, който беше елементарно уловен от Ал Оваис.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР