Отборите на Арда Кърджали и Славия София оставиха напълно развръзката

...
Отборите на Арда Кърджали и Славия София оставиха напълно развръзката
Коментари Харесай

Панаир на пропуските: Арда и Славия оставиха всичко за реванша в София

Отборите на Арда Кърджали и Славия София оставиха изцяло развръзката в тази полуфинална двойка от Купата на България за реванша идната седмица. На „ Арена Арда” двата елитни отбора приключиха при нулево тъждество (0:0), като несъмнено отборът от Кърджали може да съжалява повече за пропуща да стигне до победа в първия полуфинал, откакто направи повече от една дузина пропуски. Също по този начин стражът на „ белите” Светослав Вуцов отрази всичко, което трябваше и направи извънредно мощен мач. Домакините приключиха с 16 удара, само че в последна сметка крепостта на Славия не рухна.

Реваншът е идната седмица на стадион "Славия " в София.

В десетата минута домакините осъществиха контраофанзива, откакто откраднаха топката пред своето наказателно поле. Тя отиде вляво за Иван Коконов от Лъчезар Котев, само че ударът на Коконов бе елементарен за Светослав Вуцов. Минута по-късно "белите " направиха нахлуване отляво, а Радослав Кирилов финтира красиво Деян Лозев и си отвори пространство за шут, само че ударът му беше прекомерно неакуратен - навън.

В 17-ата минута Арда стигна до следващ чист късмет. Деян Лозев достави с центриране отдясно топката към Иван Коконов, който отстрани с тяло защитник на Славия, само че ударът му с глава беше неакуратен. Срещата продължи в извънредно забележително за родните стандарти движение, като превесът бе на страната на тима на Николай Киров, но головете липсваха.

След 33 минути игра домакините направиха чудесна композиция посредством Спас Делев и Тонислав Йорданов. Юношата на ЦСКА получи пред границата на наказателното поле и шутира от отдалеченост, само че вратарят Вуцов работи добре и мазета в ъглов удар, от който не произлезе нищо за Арда, само че не беше по този начин и за Славия. "Белите " разпростряха чудесна контраакция през средата на терена, а Калоян Кръстев изведе вляво опитния Димитър Рангелов. Той шутира в наказателното поле на Арда отдясно, само че Караджов с една ръка мазета в корнер. След него пък реферът Тодоров отсъди нарушаване в офанзива и топката остана владеене за Арда.

Пет минути преди края на първата част Спас Делев овладя вляво, а Михаил Александров не съумя да му противодейства. Последва шут на Делев, който бе страни от вратата на столичани.



Арда продължи да играе по-активно от двата тима, само че това не докара до положения пред вратата на Вуцов. Първото такова пристигна след 62 минути, само че стражът на "белите " се намеси, а в ответното нахлуване Рангелов от Славия шутира с левия крайник, само че много неопределено - навън. В 67-ата пък Делев опитва да обстрелва вратата от преференциална позиция след фаул, само че топката се отби в стената. Минута по-късно Арда извърши нов фаул посредством Делев, този път от далечна отдалеченост, а топката тупна подло пред Вуцов, който обаче я улови. В 72-ата още веднъж Делев нападна вратата на Вуцов, само че №9 на Арда трябваше да стреля от доста дребен ъгъл и опитът му не тормози стража на столичани.

В 74-ата минута Делев потърси удар с фалцово осъществяване, откакто отстрани Филип Антовски, само че опитуът му бе слаб. Три по-късно Тонислав Йорданов пропусна да накаже доста огромна неточност от отбраната на Славия. Младият нападател шутира с по-неудобния му ляв крайник и не тормози по никакъв метод Вуцов, който направи следващото си избавяне в тази среща. Минута по-късно Иван Тилев проби вдясно, а той знаеше в коя съответна зона да върне топката, където я посрещна Делев, само че защитник на Славия с крайник парира опита на някогашния футболист на ЦСКА.

В 81-ата гостите получиха най-хубавата си опция през втората част. Вуцов изрита мощно топката от навън и тя стигна вляво за Радослав Кирилов. Той набра скорост с нея и шутира с десния крайник, само че над напречната греда на вратата, защитавана от Караджов - навън. Три преди края пък Тасевски сбърка в рискова за Салвия зона, а Румен Руменов незабавно комбинира със Спас Делев, който насочи следващия си удар, само че и следващият неакуратен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР