Отборите на Англия и Италия се изправят един срещу друг

...
Отборите на Англия и Италия се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Нов титаничен сблъсък между Англия и Италия очаква Уембли

Отборите на Англия и Италия се изправят един против различен в мач от Група C на квалификациите за Евро 2024. Мачът на ст. " Уембли " в Лондон стартира в 21,45 часа и ще бъде управителен от Клеман Тюрпен.


В последните си 5 срещи домакините имат 4 победи и 1 реми с Украйна, до момента в който италианците изгубиха от Испания, а през септември направиха еднакъв със Северна Македония.

Англичаните вървят по проект график и са водачи в квалификационната група с актив от 13 точки. При победа над италианците на процедура подпечатват визите си за Европейското състезание в Германия следващата година. За състава, воден от селекционера Лучано Спалети, обстановката наподобява по-сложна. Тимът води яростна борба с Украйна и Северна Македония за втората позиция, само че към момента не е изгубил шансове и за първото място при триумф във вторник вечер.

В петък Англия победи Австралия с 1:0 на " Уембли " в другарски мач. Единственото попадение означи Оли Уоткинс след почивката. Част от почитателите на трибуните освиркаха Джордан Хендерсън, който изведе тима с капитанската лента в отсъствието на Хари Кейн. Това бе първият мач на някогашния халф на Ливърпул след прехвърлянето му в Саудитска Арабия. Според медиите на Острова реакцията на последователите е била подбудена от обява на играча в поддръжка на кандидатурата на арабите за хазаин на Световното състезание през 2034 година.

И двата тима имат по един триумф в последните пет конфликта посред им, а останалите три срещи са приключили наедно. Във финала на Евро 2020, игран на 11 юли 2021 година Италия надви след осъществяване на дузпи. Този мач също се игра на стадион „ Уембли “ в Лондон. Редовното време на срещата приключи при 1:1. Люк Шоу бе дал преднина на домакините с гола си във втората минута, а Лео Бонучи изравни в 67-та минута. Нервите на италианците при осъществяването на дузпите бяха по-здрави и се поздравиха с триумфа.

Пълна стратегия за мачовете във вторник:

Група С:

21:45, Малта - Украйна, Англия - Италия

Група G:

21:45, Сърбия - Черна гора, Литва - Унгария

Група H:

19:00, Финландия - Казахстан.

21:45, Северна Ирландия - Словения, Сан Марино - Дания. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР