Отборът от шотландската Лига 1 ФК Клайд има интерес да

...
Отборът от шотландската Лига 1 ФК Клайд има интерес да
Коментари Харесай

ФК Клайд с интерес към сина на Милен Петков

Отборът от шотландската Лига 1 ФК Клайд има интерес да притегли чартърен Алекс Петков от Хартс. Българският бранител е наследник на някогашния национал и участник на Евро 2004 Милен Петков, а сега той е с тима на сърцата на предварителен лагер в Ирландия. Единбургското издание на вестник "Скотсман " твърди, че бъдещето на българина ще бъде решено след прибирането на тима от подготовката.

19-годишният Петков подписа едногодишно удължение на контракта напролет и в този момент е привързан с Хартс до юни 2020-а година.

Мениджърът на Клайд- Дани Ленън има вяра, че физическата му мощ и растеж могат да бъдат от изгода на тима, който това лято си обезпечи промоция от четвъртото в третото равнище на шотландския футбол, само че упоритостите им не стопират до тук.

Много от младите футболисти на Хартс няма да останат на стадион Тайнскасъл през сегашния сезон и управлението би трябвало да им търси разновидности за развиването. Алекс Петков е един от тези, които се нуждаят от повече процедура, с цел да натрупат опит за първия тим.

Младокът дойде в Единбург от Черно море когато е на 16 години като халф. През предишния сезон обаче е изместен като централен бранител, защото е високх 191 сантиметра.

Мениджърът на Хартс Крейг Ливейн има вяра, че Петков има бъдеще на новата си позиция.

"Алекс играеше като халф в продължение на три години тук. Само един сезон има като централен защитник и за тази година е напреднал доста. Има късмет да играе за нас в такава роля, споделя някогашният народен треньор на Шотландия пред вестник "Ивнинг Нюз ".

В понеделник той се появи в 70-ата минута като централен бранител при триумфа със 7:0 над Шелбърн в контрола, а евентуално ще играе и в събота в Лурган против локалния Гленавон в нова инспекция./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР