Отборът на Заубер във Формула 1 ще се състезава през

...
Отборът на Заубер във Формула 1 ще се състезава през
Коментари Харесай

Отборът на Заубер във Формула 1 става Стейк през следващите два сезона

Отборът на Заубер във Формула 1 ще се състезава през идващите два сезона под името Стейк Ф1, оповестиха от отбора точно на 1 януари.

През последните две години основаният в Швейцария екип участваше под шапката на Алфа Ромео като част от договорката с италианския авто производител.

В края на 2023-а обаче договорът сред двете страни изтече и поради идното влизане на Ауди в спорта след две години, от Алфа Ромео взеха решение да се отдръпват от Формула 1, което от своя страна даде опция на компанията " Стейк " да стане главен спонсор на Заубер.

" Миналият сезон стартира приключението на Стейк във Формула 1 и новата роля на Стейк Ф1 отбора е естествената и вълнуваща последваща стъпка от този път ", сподели представителят на отбора Алесандро Алуни Брави.

Брандът за залагания, развлечение и начин на живот " Стейк " стана сътрудник на Заубер още при започване на предходната година, а през идващите два сезона основаната в Кюрасао компания ще бъде извънреден сътрудник на отбора, който е неизменима част от Формула 1 към този момент в продължение на 30 години и в къси интервали от своята история работеше с известни автомобилни производители като БМВ (2006-2009 г.) и Алфа Ромео (2019-2023 г.).

През новия сезон за екипа на Стейк във Формула 1 още веднъж ще карат Валтери Ботас и Гуаню Джоу, които ще бъдат съотборници за трета поредна година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР