Отборът на Ювентус се завърна към победите, след като спечели

...
Отборът на Ювентус се завърна към победите, след като спечели
Коментари Харесай

Ювентус прекъсна негативната си серия и временно се настани на 2-о място, Аталанта също влезе в топ 4

Отборът на Ювентус се завърна към успехите, откакто завоюва с 2:1 при семейството си на Лече в среща от междинния 33-и кръг на Серия " А ".

Успехът бе първи за " бианконерите " във всички шампионати от 13 април насам, само че той въобще не пристигна елементарно за момчетата на Макс Алегри, които можеха да изостават след единствено три минути игра, в случай че системата ВАР не бе отменила попадение на Асан Сисей поради засада.

Четвърт час след началото на дуела пък Леандро Паредес даде преднина на " Старата госпожа " след чудесно осъществяване на директен свободен удар.

Сисей изравни от дузпа за гостите в 37-а минута, само че единствено четири по-късно Душан Влахович донесе трите точки на " бианконерите ", вкарвайки своето първо попадение в Серия " А " след суша от цели 773 минути.

Успехът оказа помощ на Ювентус краткотрайно да излезе на 2-о място с 63 точки преди мача на Лацио довечера против Сасуоло, до момента в който Лече заема 16-а позиция с 31 пункта.



По същото време в Бергамо Аталанта стигна до доста значим триумф в борбата си за място в зона Шампионска лига, откакто надигра с 3:2 състава на Специя.

Гостите, които са забъркани в борбата за оцеляване, откриха резултата в 18-а минута посредством Емануел Гиаси, само че ще до почивката " бергамаските " изравниха с помощта на Матей Де Роон.

Още при започване на втората част момчетата на Джан Пиеро Гасперини стигнаха и до цялостния поврат след попадение на Давиде Дзапакоста в 48-а минута, а шест по-късно и Луис Муриел беше прецизен за домакините, правейки резултата 3:1.

Крайното 3:2 в срещата оформи някогашният състезател на Черно море и Левски Мехди Бурабия, който се разписа в 64-а минута.

В класирането успеха изкачи Аталанта на 4-о място с 58 точки с една пред тимовете на Интер, Милан и Рома, които играят по-късно довечера. Специя пък остава на 17-а позиция с 27 пункта, като единствено по-добрата голова разлика задържа момчетата на Леонардо Семпличи над зоната на изпадащите за сметка на Верона.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР