Отборът на Ювентус постигна пореден успех. Във вторник вечер играчите

...
Отборът на Ювентус постигна пореден успех. Във вторник вечер играчите
Коментари Харесай

Ювентус отново има мечтаната защита

Отборът на Ювентус реализира следващ триумф. Във вторник вечер играчите на Макс Алегри надиграха с 1:0 Аталанта в първата среща от 1/2-финалите за Купата на Италия. Това е още един отличен резултат в последните седмици за машината за трофеи и победи на Ботуша. Но не това е нещото, което разсъни големия интерес към всичко, което се случва в играта на “черно-белите”.

Ювентус още веднъж може да се назова съвършен образец за отлична работа в отбрана, страхотна организация във всеки един подробност от изкуството да се браниш.

Статистиката е повече от впечатляваща. “Бианконерите” са позволили едвам един гол в последните 14 срещи във всички шампионати. Любопитен факт е, че попадението, което Юве инкасира, бе дело на някогашния защитник на отбора Мартин Касарес.

Всички предричаха съществени проблеми за “Старата госпожа”, откакто Леонардо Бонучи си потегли, с цел да подпише с Милан. Началото за тима в отбрана в действителност бе мъчно. Десет позволени гола в първите 10 кръга в Италия. Последва и тежка загуба с 3:2 от Сампдория. Тези резултати в допълнение стреснаха всички, които обичат Ювентус, само че за следващ път Макс Алегри показва съвършен нюх. Наложи верните играчи, точната скица и обрече противниковите тимове на голова суша.

Кой е основният провинен за тази игра в отбрана? Най-лесното е да се каже, че това е с помощта на отборната работа, на цялостната игра на отбора в отбрана. Това е по този начин, няма спор, само че би трябвало да се отличи едно име, което тотално промени както личната си игра, по този начин и тази на целия състав. Мехди Бенатия свети, свети блестящо и точно той е индивидът, който главно трансформира отбраната на Юве в тази, която всички последователи са привикнали да следят.

Мароканският футболист дойде в Торино през лятото на 2016 година от Байерн (Мюнхен). Първият сезон му бе извънредно спорен, началото на този също, само че откакто класира Мароко на международното в Русия, всичко се промени в позитивна тенденция. Бенатия е измежду водачите в Серия " А " по съвсем всички индикатори в отбранителната част на играта, а и в подаванията, където има съвсем 90% акуратност при отиграванията си.

Фокусът пада върху мароканеца, само че не може да не се означи феноменалната работа на двамата вратари - Войчех Шчесни и легендата Джанлуиджи Буфон. Не е нужно да се проучва Джиджи, който продължава да е измежду най-хубавите вратари в света. Интересно е да се обърне внимание на полския национал, който до този миг има 15 срещи във всички шампионати, в които е позволил шест гола, а в последните 10 мача е вадил кълбото от мрежата си единствено един единствен път! 27-годишният пазач просто застана под рамката на вратата и направи нещата да наподобяват лесни.

14 games
10 clean sheets

Szczesny is having a pretty solid first season at Juve! pic.twitter.com/0InKCFLQSj
— Ladbrokes (@Ladbrokes) January 22, 2018
Нужно е обаче да се вгледаме и в тактическите хрумвания, с които Максимилиано Алегри значително промени цялостното държание на тима в отбрана. Опитният експерт заложи на скица с трима в центъра на терена. Така “черно-белите” наподобяват доста компактни в една от най-важните зони.

Точно това решение на италианския експерт даде на отбора още една алтернатива, друга от нормалните за торинския гранд 4-2-3-1 или 3-5-2. Постройки, които са извънредно познати на играчите на Юве.

“Старата госпожа” се намира в един незабравим интервал, мощно подценяван от мнозина, просто тъй като отборът не игра толкоз атрактивно в последните няколко кръга, само че истината е, че Ювентус се нуждаеше от сходни мачове. Точно от тези изяви всички в Италия се опасяват. Сега първенецът още веднъж наподобява мощен в офанзива и непогрешим в отбрана.

Серия А 22 кръг, събота 27 януари  Киево 0:2краен резулат  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР