Отборът на Юстън Матюс спечели Мача на звездите в Националната

...
Отборът на Юстън Матюс спечели Мача на звездите в Националната
Коментари Харесай

Отборът на Матюс спечели Мача на звездите

Отборът на Юстън Матюс завоюва " Мача на звездите " в Националната хокейна лига, който се организира в Торонто.

Във финала на минитурнира Матюс, който пази цветовете на Торонто Мейпъл Лийфс, и неговите съотборници победиха със 7:4 отбора на Конър МакДейвид.

Преди това в полуфиналите отборът на Матюс се наложи с 6:5 след осъществяване на дузпи над състава на братята Куин Хюс и Джак Хюс, до момента в който селекцията на МакДейвид завоюва с 4:3 против тази на Нейтън МакКинън, в която бе и роденият в България вратар Александър Георгиев.

" Мачът на звездите " се организира във формат от три мача - два полуфинала и един край, като всяка от трите срещи бе с дължина от 20 минути, разграничена на две полувремена от по 10 минути. Всеки тим пък бе от три полеви играчи и един вратар.

Във финала в първото полувреме тимовете на Матюс и МакДейвид си размениха по три гола, само че в заключителните 10 минути Матюс и съотборниците му вкараха четири попадения против единствено едно за хората на МакДейвид.

Самият Матюс вкара два гола във финала и добави една асистенция, което му обезпечи премията за " Най-полезен състезател ". Заедно със съотборниците си той ще си подели и премията от 1 милион $.

От началото на постоянния сезон в НХЛ Остън Матюс има 40 гола за Торонто и се движи с движение, с което да вкара най-малко 70 до края на акцията. Подобно нещо в Националната хокейна лига не се е случвало от сезон 1992/93, когато по едно и също време това сториха финландецът Теему Селане и руснакът Александър Могилни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР