Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски

...
Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски
Коментари Харесай

Отбор от Софийския университет стана трети на състезание в Съда на Европейския съюз

Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " завоюва трето място в Международното съревнование по право на Европейския съюз за Централна и Източна Европа (The Central and Eastern European Moot Competition). Това оповестиха за " Дневник " треньорите на тима - Ани Станчева и Ана Петрова.

Отборът е бил в състав Илияна Тодорова (III-ти курс), Владимир Славов (IV-ти курс), Дамян Пилков (V-ти курс) и Ивелин Куленски (II-ри курс).

Състезанието, което тази година честваше своята 25-годишнина, се организира в Съда на Европейския съюз (ЕС) в Люксембург сред втори и пети май.

Отборът получи и специфична премия - самостоятелната за оратор е извоювана от Илияна Тодорова за отличните й презентационни умения. В първия кръг (писмени отбрани и устни пледоарии) тимът на Софийския университет е получил най-голям брой точки и се класира за полуфинала с първи резултат.

The Central and Eastern European Moot Competition е едно от най-престижните интернационалните надпревари по право на Европейски Съюз. Организира се от The British Law Center и се организира под патронажа на Съда на Европейския съюз и Университета в Кеймбридж.

Състезанието съставлява привиден развой по преюдициално питане пред Съда на Европейския съюз, като всеки участващ тим следва да аргументира позициите на просител и на ответник под формата на писмени отбрани и устни пледоарии на британски език.

Журито е формирано от съдии от Съда на Европейски Съюз, генерални юристи, професори и други експерти в областта на правото на Европейски Съюз.

Тазгодишният проблем засягаше тематики, свързани със отбраната на персоналните данни, отговорността на страните членки за нарушаване на правото на Европейски Съюз, правната същина на актовете на Европейската комисия и правовата страна, прегледана през призмата на бежанската рецесия.

" Отборът и треньорите показват своите специфични благодарности за финансовата поддръжка към управлението на Юридическия факултет на СУ, " Сиела норма " АД, издателство " Сиби ", Висшия адвокатски съвет, както и към всички останали, които директно или индиректно поддържаха тима и спомогнаха за достойното му показване в Люксембург ", прецизираха още треньорите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР