Отборът на Витоша (Бистрица) ще се включи в поредната благородна

...
Отборът на Витоша (Бистрица) ще се включи в поредната благородна
Коментари Харесай

Витоша подкрепя малката Дани

Отборът на Витоша (Бистрица) ще се включи в следващата благородна самодейност. " Тигрите " ще поддържат дребната Дани в борбата й да проходи обикновено, като дарят всички средства, събрани от продажбата на календари за 2020 година, за лекуването й. Календарите ще бъдат налични още през днешния ден, при семейството на Дунав (Русе) от 14:30 часа, както и на 15 декември, когато в Бистрица ще гостуват отборът на Ботев (Пловдив). Минималната стойност, против която всеки искащ може да си закупи календар, е 2 лв..

Йордана е на година и девет месеца, като е родена с извънредно рядката диагноза - " Проксимален бедрен недостиг ", което се показва в дисторция на дясното бедро и прогресивно съкращаване на бедрената кост, заради което едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да върви без особено направени обувки с висока платформа, която поправя разликата в крачетата.

Въпреки сериозната диагноза обаче, световноизвестният потенциал по детска ортопедия доктор Дрор Пейли от института " Сейнт Мери ", Флорида, Съединени американски щати, се е съгласил да организира лекуването и дава гаранция, че с няколко интервенции, направени там, Дани ще може да върви. Първата от тях е най- комплицирана, като с нея ще се поправя деформацията и ще бъде направена реорганизация на бедрената кост. Така наречената " супер хип процедура " се прави сполучливо към този момент повече от 10 години в института и са излекувани доста дечица.

Сумата, нужна за тази интервенция, е 184 744 щатски $. Д-р Пейли държи да бъде направена, когато Дани е на 2 години. След като крачето се стабилизира, той възнамерява втора интервенция и удължение с 5 см., като за нея ще бъдат нужни още 176 498 щатски $. На дребното детенце му предстоят години лекуване, съпроводено с тежки, мъчителни интервенции и дълъг интервал на рехабилитация и възобновяване.
 Групата на Витоша за семейството на Дунав
Групата на Витоша за семейството на Дунав

Срещата сред бистричани и русенци стартира в 14:30 часа

Нека дружно дарим вяра на Дани и нейното семейство!

Изпратете дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777

- Дарителска сметка в лв.:

Обединена Българска Банка

IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Йордана Слави Йорданова

- helpkarma: Да помогнем на Йордана да върви

- PayPal: [email protected]
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР