Отборът на Валенсия спечели скъпоценна победа с 2:1 над Селта

...
Отборът на Валенсия спечели скъпоценна победа с 2:1 над Селта
Коментари Харесай

Борещият се да не изпадне Валенсия изтръгна безценен успех в Ла Лига

Отборът на Валенсия завоюва скъпоценна победа с 2:1 над Селта като посетител и се отдалечи на 3 точки от зоната на изпадащите в Ла Лига. Така отборът от “Местайя ” взе някакво преимущество пред съперниците си преди оставащите четири кръга. Освен това Валенсия побеждава Селта за пети следващ път.

Успехът пристигна след дебютно попадение на 21-годишният Алберто Мари в 88-ата минута. Младокът, за който това беше едвам трети дуел за първия тим, беше прецизен след асистенция на Димитри Фулкие. Допреди два месеца Мари даже не беше част от мъжкия състав, само че получи късмет да се потвърди и този следобяд оправда доверието на треньора си Рубен Бараха.

Иначе Валенсия излезе напред още в 8-ата минута, когато прецизен беше Джъстин Клуйверт.

“Прилепите ” пропусняха няколко положения и в 60-ата минута нападателят на Селта Харис Сеферович изравни с глава.

В 75-ата пък гредата избави гостите след удар на Оскар Родригес.

В последна сметка обаче Валенсия надви след късното попадение на Мари.

В добавеното време за втори жълт картон беше изпъден централният бранител на гостите Габриел Паулища. Бразилецът дори имаше късмет, че не беше отхвърлен непосредствено още при обстановката за първото си публично предизвестие в 75-ата, тъй като тогава фаулира откъсващ се състезател на Селта. Съдиите обаче решиха, че бранителят не е бил финален в отбраната.

Отборът от Галисия е тъкмо над Валенсия в класирането, само че не би трябвало да се окаже забъркан в битката за оцеляване, тъй като разликата с първия под чертата е 5 пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР