Отборът на Валенсия си върна второто място във временното класиране,

...
Отборът на Валенсия си върна второто място във временното класиране,
Коментари Харесай

Валенсия си върна второто място след невероятно зрелище с девет гола

Отборът на Валенсия си върна второто място във краткотрайното класиране, откакто реализира зрелищна победа с 6:3 в гостуването си на Бетис от 8-ия кръг на Примера дивисион. Двата отбора сътвориха същинско шоу за феновете на “Бенито Вийямарин”, само че “Прилепите” потвърдиха, че са в страхотна форма и записаха четвърта поредна победа на сметката си и още веднъж изпревариха Реал Мадрид в класирането. Жофри Кондогбия (35), Карлос Гуедеш (45), Родриго Морено (64), Санти Мина (74), Симоне Дзадза (88) и Алваро Перейра (93) вкараха за триумфа на гостите. За севилци се разписаха Жоел Кембъл (79), Антонио Санарбия (80) и Кристиан Тейо (84).

Валенсия взе преднина от четири гола, само че в заключителните минути гостите позволиха да им върнат три в рамките единствено на пет минути. В края обаче “Прилепите” демонстрираха класа и отхвърлиха противника с нови две попадения.

Жофри Кондогибя откри резултата в 35-ата минута, когато след центриране от корнер се извиси и с глава прати топката в мрежата за 0:1. Десет минути по-късно гостите удвоиха преднината си. Първо Карлос Солер опита отдалечен изстрел, който бе избавен от вратаря, само че кълбото се озова в краката на Гуедеш, който с нов бомбен шут от към 30 метра този път бе прецизен за 0:2.

Домакините имаха късмет да се върнат в мача в 55-ата минута, когато Кондогбия игра с ръка в наказателното поле и съдията уточни бялата точка. Ударът на Серхио Леон обаче бе отразен от Нето.

В 64-ата минута резултатът стана типичен, откакто Родриго Морено засече с глава центириране от корнер на Дани Парехо. Четвъртият гол пък бе дело на Санти Мина. Той получи в наказателното поле, финтира директния си надзирател и стреля, като след рикошет топката трансферира вратаря и се озова в мрежата.

Бетис обаче съумя да вкара три бързи гола, с които върна интригата. В 79-ата минута Дани Парехо сбърка една топка, връщайки неразчетено обратно и Жоел Кембъл се възползва, с цел да открадне и да означи за 1:4. Само минута по-късно Антонио Санарбия бе изведен на скорост и вкара втори гол за домакините. В 84-ата минута и Кристиан Тейо се разписа за севилци, откакто овладя в пеналта и с доста техничен удар в далечния ъгъл не остави късмет на вратаря.

Валенсия въпреки всичко се окопити от шока и съумя реши всичко в края. Първо в 88-ата минута Симоне Дзадза получи дълъг пас, овладя на гърди и стреля във вратата за 3:5. Крайното 3:6 пък бе завършено от Алваро Перейра в добавеното време. Той получи на границата на наказателното поле и със страховит удар под гредата също записа името си измежду голмайсторите.

Така Валенсия събра актив от 18 точки и излезе на 2-ата позиция в класирането. Бетис пък към този момент е 9-ти с 13 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР