Отборът на ЦСКА влиза в седмицата преди вечното дерби с

...
Отборът на ЦСКА влиза в седмицата преди вечното дерби с
Коментари Харесай

ЦСКА излезе начело след шеста поредна победа - Футбол

Отборът на ЦСКА влиза в седмицата преди " безконечното дерби " с Левски с победа 2:0 над Славия, която го изкачи на върха в класирането най-малко за няколко часа. " Армейците " събраха 22 точки от 8 мача, с 2 повече от ЦСКА 1948 и с 3 пред първенеца Лудогорец.

Мачът за ЦСКА се реши единствено в границите на 4 минути през второто полувреме, когато се разписаха на бързо Маурисио Гарсес и Мено Кох с глава след подаване от ъглов удар. Славия имаше повече благоприятни условия преди почивката, както и искания към съдията Волен Чинков, че е подминал червен картон на Иван Турицов.

Футболистите на треньора Саша Илич имат 7 победи, от които шест поред. Славия остава на 7-о място с 15 точки.

ЦСКА беше по-активен преди почивката и владееше повече топката, до момента в който Славия разчиташе на контраатаки и здрава отбрана. И точно по този начин в 14-ата минута можеше да излезе напред в резултата, откакто Тони Тасев се пребори с Тибо Вион, а топката стигна до Кристиян Добрев. Но неговият удар не беше прецизен.

В 27-ата минута имаше много съществени искания от Славия към съдията Волен Чинков, откакто Тасев се откъсна и беше съборен в тил от Турицов. Съдиите прегледаха ситуацията благодарение на системата за видеоповторения (ВАР), само че санкции не бяха налагани. Ситуацията в действителност беше прегледана като авантаж от Чинков, защото топката попадна у Галин Иванов. Опитното крило подаде на Нгуена, чийто удар беше избит от Бусато.

ЦСКА стартира интензивно и второто полувреме и стигна до гол в 54-ата минута, чийто създател е Маурисио Гарсес.

С съществена заслуга е Дауда Бамба, който потегли на независим пробив, влезе в наказателното поле, само че загуби топката и Станислав Шопов му я продължи. Бамба стреля мощно от близо, само че Вуцов мазета. Топката отиде у Гарсес, който направи добавка за 1:0.

Само след 3 минути Мено Кох вкара втори гол, засичайки с глава центриране на Тибо Вион от ъглов удар.

След двата бързи гола Славия се разсъни и в 69-ата минута Галин Иванов стреля рисково, само че около гредата. В 80-ата минута се откри късмет и за Кемело Нгуена, който опита да ритне от близо, само че Турицов се хвърли с тяло и блокира удара. До края на срещата Славия по този начин и не откри пътя към вратата на Бусато, а домакините умерено дочакаха края на мача.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР