Отборът на ЦСКА София победи Славия с 3:1 в последния

...
Отборът на ЦСКА София победи Славия с 3:1 в последния
Коментари Харесай

ЦСКА София си гарантира второто място след 3:1 над Славия

Отборът на ЦСКА София победи Славия с 3:1 в последния мач от 29-тия кръг на Първа лига по футбол за систематизиране на местата от първо до шесто. В класирането водач е първенецът Лудогорец със 73 т. а ЦСКА София с 56 т. си подсигурява второто място. Левски излезе на трето място с 49 т., колкото има и четвъртият Ботев. Черно море е на пето място с 46 т, а Славия на шесто с 37.

" Червените " взеха решение мача още през първото полувреме, когато вкараха три гола. Националът Георги Йомов осъществя два гола против някогашния си тим, а Жорди Кайседо се разписа за 3:0 до почивката, като и за трите попадения асистира Греъм Кери.

Двубоят стартира чудесно за " алените ", които поведоха още във 2-а минута. Кери центрира от ляво и Йомов засече топката в мрежата, предава БНР.

В 20-а минута Йомов осъществя втория си гол точно на именния си ден още веднъж след центриране на Кери от ляво.

Жорди Кайседо направи преднината на ЦСКА София класическа. Еквадорецът бе най-добре пласиран след центриране на Кери и от близко вкара за 3:0 в 36-а минута.

На почивката треньорският щаб на Славия извърши три смени и отборът на Златомир Загорчич излезе видоизменен за втората част. ЦСКА София пък понижи темпото с мисъл за идния край за Купата на България против Левски другата седмица.

Славия върна един гол в 48-а минута след несъответстваща демонстрация в отбрана на Томас Лам. Контраатака приключи с центриране към преди малко влезлия в игра Радослав Кирилов, който при първия опит не съумя да уцели добре топката, а Лам загуби ориентировка, обърна се с тил и остави Кирилов да направи втори опит, при който съумя да прати кълбото в мрежата на Бусато.

В 57-а минута " белите " бяха покрай втори гол след нова контраофанзива, само че този път Бусато избави удара на Мартин Петков от дъгата на наказателното поле.

Пет минути по-късно поредна акция на Славия приключи с удар на Радослав Кирилов, който рикошира в Томас Лам и излезе в корнер.

Жорди Кайседо изпусна най-хубавата опция за ЦСКА София през втората част, откакто засече с глава центриране на Йомов, само че вратарят на Славия Светослав Вуцов парира удара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР