Отборът на ЦСКА ще играе в групите на новия турнир

...
Отборът на ЦСКА ще играе в групите на новия турнир
Коментари Харесай

ЦСКА подари голяма европейска вечер на феновете си, Стоичков аплодира от трибуните |

Отборът на ЦСКА ще играе в групите на новия шампионат на УЕФА Лига на конференциите, откакто в профил чешкия гранд Виктория (Пилзен) в плейофите. Задачата изглеждаше сложна за осъществяване след загубата с 0:2 в Чехия преди седмица, само че довечера " армейците " подариха една изпълнена с страсти европейска футболна вечер на своите почитатели. На трибуните на националния стадион беше и мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков, чиято кариера е тясно обвързвана с " алените ".

Редовното време приключи 2:0 за ЦСКА след попадения във всяко от полувремената. Така се стигна до продължения, в които ЦСКА остана с човек по-малко след изгонването на Жорди Кайседо. Дори с човек по-малко " алените " стигнаха до трети гол, донесъл класирането на ЦСКА напред.

Първото полувреме стартира превъзходно за армейците, които оказаха мощен напън и още в 6-ата минута Тибо Вион изведе превъзходно Греъм Кери в наказателното поле, който насочи безмилостен шут с левия крайник и откри резултата, разписвайки се за 1:0. Пет минути по-късно Жеферсон лиши топката в средата на терена. Кери овладя и опитва шанса си с удар от отдалеченост, само че кълбото мина около вратата на Виктория (Пилзен). В 38-ата минута Георги Йомов проби през центъра и опита изстрел през човек. Топката рикошира подло в крайници на Лудек Перница и излезе в ъглов удар. Секунди по-късно Яник Уайлдшът стреля от отдалеченост, само че топката мина над напречната греда. До края на първата част нямаше други забавни обстановки и двата състава се отдръпнаха на отмора с гол задатък за ЦСКА.

През втората част алените продължиха да нападат и в 55-ата минута Брадли Мазику си освободи пространство в дъгата на наказателното поле и комбинира с Георги Йомов. Той центрира меко, а на далечната греда непокрит бе Янис Уайлдшът, който опита акробатичен удар, само че осъществяването на нидерландецът не откри задачата. В 58-ата минута на терена за ЦСКА се появи новото попълнение Томас Лам, който направи формален дебют с алената фланелка. Той размени контузилия се Тибо Вион.

В 63-тата минута армейците удвоиха преднината си и заличиха изоставането от първия мач преди седмица. Георги Йомов потегли на независим пробив през центъра. Той преодоля няколко противникови бранители и стреля от границата на наказателното поле. Топката се отби от крайници на Милан Хавел и влетя във вратата на Алеш Хрушка. След второто попадение ЦСКА подвигна още повече оборотите и се втурна в предни позиции, в търсене на трети гол. Армейците проведоха няколко на брой качествени офанзиви, които бранителите на Пилзен съумяха да спрат.

Все отново игровите дейности се развиваха напълно в половината на чехите, които бяха изпаднали в глуха отбрана. В 83-ата минута Яник Уайлдшът комбинира с Йомов на десния фланг. Последва центриране в наказателното поле към Жорди Кайседо. Еквадорският нападател на алените насочи удар с глава, само че Хрушка мазета в ъглов удар. До края на дуела ЦСКА продължи да нападна, само че не съумя да означи нов гол и по този метод срещата отиде в продължения.

В тях Жорди Кайседо получи втори жълт и надлежно червен картон в 111-ата минута и армейците останаха с човек по-малко на терена. Макар и в числено понижен състав алените продължиха да стоят солидно на терена и в последната 120-а минута Юрген Матей осъществя победното попадение с глава след центриране от фал отдясно. Така момчетата на старши треньора Стойчо Младенов си осигуриха място в груповата фаза на най-новия шампионат на УЕФА - Лига на конференциите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР