Отборът на ЦСКА се класира за полуфиналите на Купата на

...
Отборът на ЦСКА се класира за полуфиналите на Купата на
Коментари Харесай

ЦСКА изхвърли Нефтохимик от Купата на България по волейбол

Отборът на ЦСКА се класира за полуфиналите на Купата на България по волейбол, откакто победи Нефтохимик с 3-1 (25:21, 23:25, 29:27, 25:23) във втория четвъртфинален конфликт от конкуренцията, която се организира в зала " Левкси София ". За място на финала ЦСКА ще спори с Дея Бургас.


Отборът на Александър Попов означи две пъти повече точки от начален удар - 8 против 4. Като събирателен резултат ЦСКА има единствено 2 точки допълнително (73 на 71), които, обаче, бяха задоволителни за победа и поради по-големия брой неточности от страна на Нефтохимик 2010 - 31 против 23. Бургазлии имат повече точкови блокади - 10 против 7, само че с изключение на грешките, не съумяха да посрещат добре - 38% на 53% положително посрещане. Най-резултатен за ЦСКА беше Страхиня Бързакович с 24 точки, а 19 добави Тодор Вълчев. За Нефтохимик най-вече означи Розалин Пенчев - 21, следван от Бранимир Грозданов - 15.

Още началото на мача сподели, че ни чака обещаващ конфликт. Двата тима заиграха точка за точка. При 9-9 след две неточности в офанзива на Нефтохимик 2010 противникът поведе с 11-9. ЦСКА съумя да натрупа преднина при 15-11, която макар положителни моменти бургаският отбор не съумя да стопи изцяло и загуби гейма с 21-25. Във втория сет при 4-4 два аса на Бързакович изведоха ЦСКА напред за 6-4. Тимът на Александър Попов продължи с положителната игра и натрупа преднина 11-6. В края на гейма Нефтохимик 2010 съумя да изравни при 19-19 и даже да обърне резултата в своя изгода, с цел да завоюва с 25-23.

Третият сет също стартира оспорвано. ЦСКА натрупа преднина при 14-9, която беше стопена при 15-15. И двата тима продължиха със мощните изяви, като грешките на сервис за Нефтохимик 2010 бяха обезщетени от точкови блокади, с цел да поведат за първи път в гейма при 20-19, само че неточност на сервис с последвал ас на Тодор Вълчев още веднъж смениха водача. Нефтохимик 2010 пропуснаха две благоприятни условия да “затворят ” гейма, само че това съумяха да създадат ЦСКА от втория опит и поведоха с 2-1 след 29-27. Четвъртата част стартира с лек превес на армейците, които поведоха с 2 точки още първоначално 4-2; която съумяха да удвоят при 15-11. Нефтохимик 2010 демонстрираха темперамент на първенци и стопиха изоставането си в самия завършек на гейма - 21-21 след доста мощен сервис на Виктор Недялков, който затрудни посрещането на ЦСКА. Това, обаче, не беше задоволително за победа, която беше записана в актива на армейците след 25-23 в четвъртия гейм.

“Нефтохимик са класен противник и предстоящо мачът беше равносилен. Играем постоянно за победа, тъй че надявам и против другия бургаски тим момчетата да проявят темперамент и да запазят нужната централизация ", сподели треньорът на ЦСКА Александър Попов.

“Третият гейм беше основен. По-важното е, че ние играхме с повече напрежение. Отдавам го на това, че това ни е третият тим за тази година. Явно би трябвало време за сработка. Притеснява ме повече характера в такива мачове, както и многото неточности на сервис, които позволяваме освен през днешния ден ", разяснява наставникът на Нефтохимик 2010 Атанас Петров.

По-рано през днешния ден Дея победи Пирин с 3-1 в първия четвъртфинал. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР