Отборът на ЦСКА постигна победа при гостуването си на Черно

...
Отборът на ЦСКА постигна победа при гостуването си на Черно
Коментари Харесай

ЦСКА се измъчи във Варна, но победи Черно море Тича

Отборът на ЦСКА реализира победа при гостуването си на Черно море Тича във Варна в мач от 32-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ). Успехът на гостите с 93:84 пристигна след доста мощна игра в третата част, в който съумяха да стопят закъснение от 14 точки от първите два интервала. Домакините от Черно море Тича демонстрираха доста мъжка игра, без значение от загубата на срещата. За Черно море Тича Мартин Йорданов приключи с дабъл-дабъл 19 точки и 10 битки. С триумфът си ЦСКА е с актив от 20 победи и 9 загуби, до момента в който Черно море Тича има 6 триумфа и 23 провали. 

Двата тима изиграха доста забавни първи две елементи. Гостите започнаха по-добре срещата и поведоха първоначално в резултата с 6:2, а малко по-късно и с 11:6. 3 минути и 77 секунди преди края на първата част ЦСКА дръпна с 9 точки при 18:9. Последва доста мощна игра на тимът на Черно море Тича, който 59 секунди преди края на първия интервал с тройка на Костадин Лазаров повече за първи път в резултата 22:20. До края на частта двата тима си размениха по един панер, само че тя бе извоювана от домакините с 24:23. В началото на втората четвърт след три изравнявания на резултата ЦСКА съумя да с 4 точки при34:30. Последва страхотна серия от 18 следващи точки за домакините, от които две тройки на Цветомир Куртев и Костадин Лазаров. С тази серия Черно море поведе с 50:36 към 1.36 минути преди почивката. На полувремето момчетата на треньора Кирил Болшаков имаха задатък от 14 точки – 54:40.

След почивката ЦСКА сподели много по-добра игра и за съвсем три минути и половина игра вкара 14 на 3 точки и понижи пасива си до 3 точки -  54:57. 5 минути и 47 секунди преди края на третата част гостите изравниха при 59:59 с панер от углавен удар на Зейн Ноулс, след което отборът на Росен Барчовски поведе в резултата. Преди последната част гостите водеха с 9 точки при 75:66. И през последната част домакините продължиха да се борят и не се предаваха. В средата на четвъртия интервал с тройка на Костадин Лазаров и панер на Михаил Молдов Черно море Тича съумя да понижи пасива си до 4 точки – 79:83, а малко по късно и до 3 точки – 84:87. Силите на домакините обаче не стигнаха за поврат и ЦСКА завоюва дуела.

Автор: Данаил Войков/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР