Отборът на ЦСКА (Москва) е новият носител на Купата на

...
Отборът на ЦСКА (Москва) е новият носител на Купата на
Коментари Харесай

ЦСКА грабна Купата на Русия след драма с дузпи

Отборът на ЦСКА (Москва) е новият притежател на Купата на Русия. “Армейците ” сграбчиха оценката след трагичен мач против отбора на Краснодар след осъществяване на дузпи. Мачът се игра на националния стадион “Лужники ”

Иначе резултатът в постоянното време приключи при тъждество 1:1. Резултатът откри за московчани Фьодор Чалов в 32-ата минута след тъкмо изпълнена дузпа. Краснодарци заиграха по-добре след почивката и изравниха рано през второто полувреме в 50-ата минута след гол на Джон Кордоба.

Така се стигна до осъществяването на 11 метрови наказателни удари, които по инфарктен метод позволиха изхода от срещата. За ЦСКА първата дузпа извърши Фьодор Чалов, който още веднъж не сбърка от бялата точка и даде преднина за своите, а по-късно направи същото и Игор Дивеев. Междувременно същото за Краснодар направиха Едуард Сперцян и Илзат Ахметов.

Тогава стартира и драмата. Следващата дузпа за московчани извърши Мойзеш, който пропусна, а Джон Кордоба вкара за Краснодар и изведе тима си за първи път напред. След това Милан Гаич съумя да изравни, а пропуща на Жоао Бачиеса резервира паритета. След това вратарят на ЦСКА (Москва) извърши петата дузпа, само че не съумя да хване тази на бранителя на Краснодар Хуниор Алонсо и по този начин се стигна до правилото за ”внезапна гибел ”.

Там към този момент “армейците ” бяха безпощадни и Хорхе Каскакарал, дружно с Антон Заболонтий донесоха триумфа с точните си удари от бялата точка. Междувременно Кристиан Рамирес бе прецизен за Краснодар, само че пропускът на Олакунле Олусегун се оказа съдбовен и подари ЦСКА (Москва) с оценката.

Това бе първа Купа на Русия за московчани от 2013 година насам, като тя бе общо осмата им, откогато шампионатът съществува под това име. “Армейците ” са вдигали оценката още пет пъти по времето на Съюз на съветските социалистически републики. За Краснодар пък това бе общо втори край, като те изгубиха и първия, който бе през 2014 година и тогава тимът от южна Русия също загуби след осъществяване на дузпи.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР