Отборът на ЦСКА 1948 ще играе в efbet Лига от

...
Отборът на ЦСКА 1948 ще играе в efbet Лига от
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 ще играе в Първа лига от следващия сезон

Отборът на ЦСКА 1948 ще играе в efbet Лига от идващия сезон на българското състезание, откакто през днешния ден Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз реши да приключи сезона във Втора лига и да разгласи сегашното класиране за извънредно, съобщи кореспондент на БГНЕС. По този метод “червените ” печелят директна промоция за елита, до момента в който вторият и третият в подреждането Септември София и Монтана ще играят бараж с 12-ия и 13-ия в крайното класиране на Първа лига.

Решенията на Изпълкома са взети въз основата на оферти на Експертната комисия към БФС, както и на извършени съвещания с клубовете от Първа и Втора лига.

Първенството в efbet Лига ще се възобнови на 5 юни и ще продължи до 17 юли, като в този интервал ще се изиграят два кръга от постоянния сезон и още пет от плейофната фаза. Между 14 и 16 юли ще се изиграят баражите за влизане в Първа лига и за присъединяване в евротурнирите, а на 24 юли стартира новият сезон в Първа лига. При оповестяването на ново изключително състояние преди 5 юни и неспособност за възобновяване на шампионата за извънредно се приема сегашното класиране. Същото важи и при оповестяване на изключително състояние сред 5 юни и 17 юли и неспособност за доиграване на шампионата.

По отношение на Купата на България полуфиналите ще се изиграят в два мача, както бе планувано, а финалът ще се състои на 1 юли, като стадионът-домакин към момента не е конкретизиран.

В оставащите мачове от сезон тимовете ще имат право да вършат по пет смени на мач, като тези смени ще би трябвало да бъдат осъществени на три пъти, с цел да се избегне прекомерното раздробяване на мачовете.

Друго решение на Изпълкома от днешното съвещание е президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков да бъде назначен за втори вицепрезидент на БФС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР