Отборът на ЦСКА 1948 продължава напред в турнира за Купата

...
Отборът на ЦСКА 1948 продължава напред в турнира за Купата
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 продължава напред в турнира за Купата на България след победа с 1:0 над втородивизионния Марица Пд

Отборът на ЦСКА 1948 продължава напред в шампионата за Купата на България по футбол, откакто надигра втородивизионния Марица (Пловдив) с минималното 1:0 като посетител в среща от втория кръг на конкуренцията. Единственото попадение в мача осъществя Георги Русев в 72-ата минута и по този метод играчите на Николай Панайотов откриха място в 1/8-финалите на шампионата.

Гостите започнаха по-активно срещата и още във втората минута Георги Русев опита да изненада Илия Николов с пряк изстрел от фаул от дребен ъгъл, само че вратарят на Марица реагира и мазета.

В 14-ата минута Ифеани Дейвид сбърка при изнасянето на топката в личната половина и Парвиз Умарбаев опитва фалцов удар от дъгата на наказателното поле, минал над напречната греда. Седем минути по-късно Саломон Джеймс трябваше да чисти от голлинията след удар на Емил Виячки, който засече с глава центриране от корнер.

По-добрата игра на ЦСКА 1948 продължи и в 34-ата Аерон Зинга шутира мощно от към 20 метра, само че Илия Николов отрази неговия изстрел и по този начин почивката пристигна при нулево тъждество.



Втората част още веднъж стартира с леко игрово предимство на гостите, само че чистите обстановки пред вратата на „ жълто-сините “ липсваха.

В 65-ата минута Георги Русев засече с глава центриране отляво, само че топката мина настрана от задачата. Малко по-късно Илия Николов избави безпроблемно още един удар с глава, дело на Ивайло Чочев.

В 69-ата минута Марица стигна до първата си чиста обстановка за гол. Саломон Джеймс извърши мощно тъч към наказателното поле, където влезлият като запаса Веселин Марчев смъкна с гърди към Свилен Щерев и полузащитникът шутира от към 17-18 метра, само че топката мина около гредата.

Гостите дадоха отговор незабавно и стигнаха до заплаха след центриране от корнер, при което Емил Виячки засече на далечната греда, само че Илия Николов парира.

В ответната офанзива пък Саломон Джеймс подаде в наказателното поле, където Марчев бе изтърван от отбраната на ЦСКА 1948, само че от няколко метра не съумя да стреля тъкмо, падайки на земята.

В 72-ата минута играчите на Николай Панайотов поведоха в резултата. Георги Русев се разписа с акуратен отдалечен изстрел в горния десен ъгъл, който не остави шансове на вратаря на домакините.

До края на мача Марица опита да стигне до изравнително попадение, само че не откри път към вратата на Даниел Наумов и по този начин ЦСКА 1948 продължава напред към 1/8-финалите в шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР