Отборът на ЦСКА 1948 използва датата 4 юли, за да

...
Отборът на ЦСКА 1948 използва датата 4 юли, за да
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 на 4 юли: Дата, която завинаги ще стои като черно петно в историята на нашия клуб

Отборът на ЦСКА 1948 употребява датата 4 юли, с цел да се върне шест години обратно във времето и да напомни датата, която " вечно ще стои като черно леке " в историята на клуба.

" Червените " използваха страницата си във Facebook, с цел да опишат за случилото се пред стадион " Българска войска " на 4 юли 2016 година, когато " лица, претендиращи да са " армейци ", крещяха против юноши на ЦСКА ".

Ето и какво разгласиха на своята страница ЦСКА 1948:

" На 4 юли преди тъкмо шест години пред стадион " Българския войска " лица, претендиращи да са " армейци ", крещяха против юноши на ЦСКА. Обиждаха ги, замеряха ги с предмети. Това е дата, на която като че ли се срещнаха два безусловно разнообразни свята. Дата, която вечно ще стои като черно леке в историята на нашия клуб. Дата, която в никакъв случай няма да забравим.

За положително или неприятно ще си напомним още веднъж. Защото предишното освен ни дава положителни уроци, само че и единствено по себе си демонстрира за какво сме избрали сегашното ни да бъде тъкмо такова.

" Най-черната дата в историята на ЦСКА. Единствено по този начин бих могъл да опиша този ден. Хората от едната страна скандираха " ЦСКА ", а от другата им отговаряха с възгласи " Гриша Ганчев ", това ни е разказвал за случилото се присъствалият Стефан Сотиров, понастоящем член на Управителния съвет на съдружие ФК ЦСКА 1948 и административен шеф на ДЮШ на клуба.

Публикуваме и какво си спомня за 4 юли 2016 година различен очевидец - Ангел Рангелов - почетен ръководител на УС на ФК ЦСКА 1948, легенда на " армейците " и дядо на един от хулените футболисти. Рангелов дефинира случилото се като " втората най-срамна страница до момента за ЦСКА след багра през 1975 година сред Левски и ЦСКА на стадион " Васил Левски ".

" ЦСКА банкрутира и трябваше да се стартира от нулата. Ние го направихме. Със състав напълно от юноши и Адалберт Зафиров за треньор. Три дни тимът тренира в Студентски град и оттова трябваше да тръгне към Боровец. Преди това обаче минахме през стадион " Българска войска ", с цел да вземем нужните принадлежности – топки, екипировка, конуси и.т.н. Това на процедура беше новият тим на банкрутиралия клуб. Когато стигнахме на стадиона с рейса, там към този момент се бяха събрали по-крайни почитатели, проведени от водачите си. Рейсът дойде, играчите слязоха, а почитателите излязоха от " Дървеното ". 50-100 души започнаха да хулят и да псуват юношите, които да не забравяме, че бяха станали първенци в шампионата на Старшата възраст. С емблемата на ЦСКА на гърдите си. Замеряха ги с бутилки и с каквото намерят. Наричаха ги " провокатори " и " мръсници ". Казах им: " Не се излагайте! Това са наши юноши. Това са наши деца. Дали са всичко за този клуб. Какво са отговорни те? ". Но те бяха озверели, не разбираха от дума. За наслада имаше и много хора, които поддържаха тима, другояче не знам до какво можеше да се стигне. Можеше да стане огромен спор.
Влязох при момчетата. Успокоих ги. Доста се бяха уплашили. Казах им: „ Спокойно! Няма нищо ужасно! Качваме се и продължаваме! "

И по този начин ЦСКА продължи подготвителния си развой и по-нататъшното си развиване, само че постоянно ще помним по какъв начин някои хора постъпиха тогава с децата ни ", написаха от ЦСКА 1948.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР