Отборът на Цървена звезда ще се подсили за предстоящите мачове

...
Отборът на Цървена звезда ще се подсили за предстоящите мачове
Коментари Харесай

Цървена звезда се подсилва за Лудогорец с играл във Висшата лига на Англия

Отборът на Цървена звезда ще се укрепи за идните мачове от група „ F “ на Лига Европа, където ще играе против българския първенец Лудогорец, Спортинг Брага и Мидтиланд.

Според медиите в западната ни съседка сръбският първенец се е договорил с някогашния нидерландски национал Ричайро Живкович. 24-годишният нападател, който е прочут със своята експедитивност, е дал единодушие за трансфер като свободен сътрудник на „ Мала Маракана “.

Живкович преди седмица е бил в Белград, с цел да договаря с президента на „ звездашите “ Звездан Терзич. Той е изискал време за размисъл и се е прибрал в Нидерландия, а няколко дни по-късно е дал позитивен отговор. Трансферът ще бъде публично разгласен през идната седмица.

Ричайро Живкович носи семейството на майка си, която е сръбкиня. Баща му е от Кюрасао, само че напуща фамилията, когато актуалният футболист е доста дребен. Живкович стартира кариерата си в Грьонинген, а през 2014 година прави трансфер в Аякс за 2,15 милиона евро. Той обаче не съумява да се наложи в гранда от Амстердам и е даван чартърен във Вилем II и Утрехт. През 2017 година е продаден на белгийския Остенде, само че трансферната сума не е оповестена. В началото на 2019 година Живкович минава в китайския Чанчун Ятай. Година по-късно е даден чартърен на Шефилд Юнайтед, а по-късно и на Гуангжоу R&F.

Той е играл за националните обединения на Нидерландия до 18, до 19, до 20 и до 21 години. Тъй като още няма мач за мъжкия състав на „ лалетата “, той може да избира за кой народен тим на играе. Заради своите родители и предшественици изборът е огромен – Нидерландия (тъй като е роден в Асен), Кюрасао (заради татко му), както и Сърбия и Черна гора (заради майка му).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР