Отборът на Тампе Бей Лайтнинг се наложи с 3:2 след

...
Отборът на Тампе Бей Лайтнинг се наложи с 3:2 след
Коментари Харесай

Тампа Бей спечели първото дерби с Флорида за сезона

Отборът на Тампе Бей Лайтнинг се наложи с 3:2 след продължение при визитата си на Флорида Пантърс в първото дерби на слънчевия щат за сезона в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).

Капитанът на „ светкавиците “ Стивън Стамкос откри резултат 3:04 след средата на първата част с гол при игра с човек повече. Само 2:44 по-късно обаче Матю Качък изравни, а двата тима се отдръпнаха за първата отмора при еднакъв резултат. Рудолф Балкърс даде задатък на домакините с гол 4:23 преди края на втория интервал, преди Брейдън Пойнт да изравни 31 секунди преди средата на последната третина.

Пойнт означи и победното попадение за гостите, откакто се разписа 2:08 след началото на 5-минутното продължение, при игра с човек повече. Асистенцията за победния гол пък направи Стамкос, който подаде на Пойнт тъкмо пред защитаваната от Сергей Бобровски врата и нападателя на Тампа Бей съумя да финтира стража. Така той донесе eдва втора победа за Лайтнинг от началото на сезона.

След първите си пет дуела за годината „ светкавиците “ заемат последното място в Атлантическата дивизия с актив от 4 точки (2-3-0). За Флорида пък това бе второ поражени в пет мача от началото на акцията, първо отвън рамките на постоянното време.

Така настоящите носители на Президентския трофей се изкачиха до второто място в Атлантическата дивизия с актив от 7 точки. Лидер в дивизията от отборът на Бостън Брюинс, който има 8 точки от пет мача.

В идващия си дуел Тампа Бей ще одобри Ню Йорк Айлендър, като срещата ще се играе в 2:00 часа българско време на следващия ден сутринта. За Флорида също следва домакинство на Айлендърс, като то ще бъде в понеделник в 0:00 часа българско време.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР