Отборът на Сутиеска (Никшич) стана шампион на Черна гора за

...
Отборът на Сутиеска (Никшич) стана шампион на Черна гора за
Коментари Харесай

Сутиеска стана за четвърти път шампион на Черна гора

Отборът на Сутиеска (Никшич) стана първенец на Черна гора за четвърти път кръг преди края на шампионата, откакто победи с 2:0 вкъщи Гърбаля. Момчетата на треньора Никола Ракойевич имат 71 точки, с 6 повече от Будучност (Подгорица), на който гостуват в последния кръг на 25-и май. Голямото локално дерби обаче ще бъде лишено от сила, защото няма да реши нищо в крайното класиране.
С четвъртата си купа Сутиеска пази трофея от предходната година и го печели за рекорден четвърти път.

Преди мача разликата сред Сутиеска и Будучност беше 4 точки и домакините влязоха в дуела извънредно стимулирани, с цел да решат всичко още в този момент. И единствено след две минути игра те откриха резултата посредством попадението на Алекса Марушич. В 68-ата минута Божо Маркович удвои преднината и напрактика реши шампионата.

По същото време Будучност гостуваше на Рудар (Плевля) и на два пъти повеждаше посредством Деян Болиевич и Душан Стоилкович, само че домакините стигнаха до равенството посредством Милош Зечевич и Марко Вукович. Будучност изигра отличен втори полусезон, само че по този начин и не съумя да навакса изоставането от 7 точки на полусезона.

Сега Сутиеска чака квалификациите за Шампионската лига, а Будучност си подсигурява квота за Лига Европа. Те могат да спасят някак сезона, в случай че вземат Купата на страната. Финалът е на 30-и май против Ловчен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР