Отборът на Спортинг Лисабон напусна достойно Лига Европа на четвъртфиналите.

...
Отборът на Спортинг Лисабон напусна достойно Лига Европа на четвъртфиналите.
Коментари Харесай

Атлетико е на ½-финал, Спортинг опита, но не успя да сътвори чудо

Отборът на Спортинг Лисабон напусна почтено Лига Европа на четвъртфиналите. „ Лъвовете “ пробваха да навакасат пасива си против Атлетико Мадрид, само че стигнаха до победа единствено с 1:0 в реванша. След чистия триумф с 2:0 от първия дуел и при общ резултат 2:1 „ дюшекчиите “ откриха място в полуфиналите.

Единственият гол в срещата бе дело на Фреди Монтеро, който бе прецизен в 28ата минута.

Двата състава си разделиха по едно полувреме, като лисабонци бяха по-активният състав през първите 45 минути, до момента в който мадридчани подвигнаха оборотите през втората част.

Спортинг бе по-активният състав на терена през първите 45 минути. Португалците сътвориха по-чистите положения и закономерно откриха резултата.

Още в 11-ата минута Себастиан Коатес се измъкна доста хитро от персоналния си надзирател и съумя да засече едно центриране от корнер. Ян Облак обаче бе безукорен под рамката.

„ Лъвовете “ поведоха след 28 минути игра. Бруно Фернандеш получи топката отдясно на наказателното поле и без да се бави центрира остро. Ян Облак понечи да почисти, само че не съумя да се откри решаващо и по този начин топката попадна във Фреди Монтеро, който засече за 1:0.

Браян Руис получи превъзходно подаване в 45-ата минута и насочи бомбен изстрел. Топката летеше под напречната греда, само че Облак съумя да избие.

Желсън Мартинес опита шанса си в първата минута на продължението на първата част. Той засече центриране с глава, само че над напречната греда.

След почивката Атлетико заплаши доста вратата на домакините. В 58-ата минута Антоан Гризман доближи до една отбита топка и шутира мощно, но Руи Патрисио показва превъзходния си инстикт и предотврати заплахата.

Появилият се като запаса на мястото на контузилия се Диего Коща Фернандо Торес излезе на чиста позиция в 62-ата минута, само че ударът му с глава бе изкаран в корнер, от който не произлезе нищо.

Две минути по-късно Фреди Мотеро изпита рефлекса на словенския пазач на гостите, който обаче се оправи с опитност.

В заключителните минути на срещата момчетата на Диего Симеоне подвигнаха оборотите и се настаниха по-трайно в половината на противника си. „ Дюшекчиите “ спретнаха няколко чудесни офанзиви, които обаче не доведоха до равнене на резултата. Антоан Гризман бе в основата на две чудесни положения в 81-ата и 83-ата минути. Първо френският национал овладя невъзмутимо подаване в наказателното поле, след което се настройки и стреля, само че Руи Патрисио изпъкна с марково избавяне.

Във втората обстановка нападателят получи превъзходен пас в пеналта и насочи доста подъл удар, който обаче мина на сантиметри от десния дирек.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР