Отборът на Созопол отново се върна на върха след успех

...
Отборът на Созопол отново се върна на върха след успех
Коментари Харесай

Созопол ще зимува на върха на Югоизток

Отборът на Созопол още веднъж се върна на върха след триумф вкъщи с 1:0 над Загорец Нова Загора в среща от последния 17-и кръг на Югоизточната Трета лига.

"Небесносините " записаха 5-а поредна победа и за повторно през сезона се изкачиха на лидерската позиция, откакто по-рано още веднъж бяха водачи в класирането. Възпитаниците на Маргарит Димов напълно справедливо ще зимуват на върха, откакто завоюваха 13 победи и изгубиха единствено две срещи и то със противоречиви дузпи за съперниците.

В воин за домакините се трансформира Венцислав Гюзелев, разписвайки се в 35-ата минута след многоходова офанзива, трайно разиграване на топката и брилянтен извеждащ пас зад отбраната на Живко Димов. Бившият нападател на ЦСКА 1948 и Марица Пловдив плъзна топката по земя около вратаря на гостите от Загорец и означи по този начин скъпото попадение, подпечатвайки триумфа за домакините.

Созопол изпревари своя конкурент събирайки 41 точки, с една повече от новозагорци и Марица Пловдив и след 13 победи, 2 равенства и 2 провали, остава най-хубавият тим след есенния дял на шампионата.

"Вампирите " са вкарали 33 гола и имат и най-хубавата защита, допускайки единствено 6 попадения - 3 от дузпи, а вкъщи пред своя аудитория към момента не са разпечатани. Селекцията също върви по проект, като управлението към този момент се е договорило с няколко нови имена, които ще подсилят отбора напролет. След края на дуела, както по традиция футболисти и треньори закриха полусезона с прием в едно от заведенията спонсор на клуба - "Порто Елеа " в град Созопол.

Благодарим на небесносините последователи за всеотдайната поддръжка през целия полусезон, разясниха от клуба.

Голяма заслуга и на доктора Неделчо Танев - един от върлите почитатели на тима, който донесе шанс в последната среща, изкачвайки небесносините там, където им е мястото. От клуба подсигуряват, че напролет тимът ще е още по-силен обичан Созопол. Целта пред тима остава промоция за Втора лига. Предстоят още 17 значими борби, в които ще има още незабравими мигове и луди страсти!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР