Отборът на Созопол гостува този уикенд на лидера Нефтохимик в

...
Отборът на Созопол гостува този уикенд на лидера Нефтохимик в
Коментари Харесай

Созопол излиза за победа срещу Нефтохимик

Отборът на Созопол гостува този уикенд на водача Нефтохимик в търсене на следващите три точки. Морското дерби от 23-ия кръг на Югоизточната Трета лига ще бъде с по-емоционален заряд поради водачеството на двата отбора. Дербито е на 30-и март /събота/, от 15:00 часа, на стадион " Лазур ". Созопол е на втора позиция с актив от 53 точки, до момента в който Нефтохимик е на върха с 56.

Възпитаниците на Маргарит Димов ще излязат със самочувствие и въодушевление на спечелили, както в останалите срещи от шампионата.
" Небесносините " са в серия от шест поредни триумфа, а в дуелите с " шейховете " Созопол има преимущество, като бургазлии към момента нямат победа в формален дуел над този конкурент. Миналият сезон във Втора лига Созопол записа дубъл над " зелените ", побеждавайки ги на стадион " Лазур " с 0:2 след двете попадения на Кристиян Пешов и Мустафа Мустафа. На стадион " Арена Созопол " " небесносините " още веднъж завоюваха с 3:1 след попадения на Теодор Стефанов, Мустафа Мустафа и Кристиян Пешов.

Последното дерби сред двата тима на стадион " Лазур " на 03 октомври 2015г. приключи без победител - 0:0, а на стадион " Арена Созопол " Нефтохимик още веднъж не съумя да победи, откакто водеше с 0:1, само че Емо Манев означи изравнително попадение за Созопол в 70-ата минута за крайното 1:1.

Дебютният сезон за " небесносините " в професионалния футбол през 2014/15, преди да се обединят ПФК Бургас и Нефтохимик, още веднъж не бе по усета на " шейховете ". Созопол още веднъж завоюва първата среща против бургазлии, побеждавайки ги вкъщи с 3:1 след попадения на Илиян Капитанов, Михаил Георгиев и Мирослав Радев още до 15-ата минута. На стадион " Лазур " Нефтохимик не съумя да победи, като Станимир Митев в 82-та минута изравни за гостите и подели точките сред двата отбора.
Този сезон в Трета лига Созопол завоюва морското дерби вкъщи на стадион " Арена Созопол ", побеждавайки " зелените " с 2:1 след попадения на Кристиян Иванов и Антонио Ласков.
Югоизточна Трета лига 23 кръг, събота 30 март  Нефтохимик Бургас 15:00  Созопол
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР