Отборът на Софийски университет ще играе във второто ниво от

...
Отборът на Софийски университет ще играе във второто ниво от
Коментари Харесай

Волейболистите на СУ ще играят във Висшата лига от следващия сезон

Отборът на Софийски университет ще играе във второто равнище от волейболния шампионат при мъжете - Висшата лига през идващия сезон 2020/2021, откакто стана първенец във финалния шампионат на А Национална волейболна група. Надпреварата се организира в " Арена Смолян " с присъединяване на домакините от Родопа (Смолян), Септември (София) и Eлит (Силистра).

По пътя към първото място волейболистите на СУ, водени от Десислава Величкова, надиграха изрично Елит (Силистра) с 3:0 (25:21, 25:10, 25:16) в последния мач от конкуренцията. Така съставът на СУ приключи шампионата с три победи от три мача и единствено 3 изгубени гейма.

Отборът беше награден от вицепрезидента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и кмета на град Смолян Николай Мелемов.


Столичният отбор се наложи над домакина на финалната четворка Родопа (Смолян) с 3:1 (25:12, 13:25, 25:16, 25:18) във втория ден на шампионата.
На старта в петък момчетата на Десислава Величкова реализираха трагичен триумф против ВК Септември (София), като надвиха с 3:2 (19:25, 32:34, 28:26, 25:16, 19:17) , показвайки темперамент в най-важния миг. Това бе първата победа за сезона над този противник.
Тимът стигна до финалната четворка, откакто през февруари победи ВК Изгрев (Ябланица) с 3:1 гейма като хазаин и с 3:2 като посетител в четвъртфиналните плейофи.
Класирането за Висшата лига на България бе реализирано съвсем напълно с юношите старша възраст на клуба, като изключение вършат Кристиян Дамянов, Радослав Сматракалев, както и капитанът Преслав Колев.
Първенецът в шампионата се класира непосредствено за Висшата лига, а приключилият на второ място състав ще играе плейаут с предпоследния от второто равнище на шампионата.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР