Отборът на СК „МВР-Пловдив” взе участие в тринадесетото издание на

...
Отборът на СК „МВР-Пловдив” взе участие в тринадесетото издание на
Коментари Харесай

Пловдивските полицаи станаха републикански шампиони по футзал

Отборът на Семеен кодекс „ МВР-Пловдив” взе присъединяване в тринадесетото издание на Републиканско състезание по футзал за чиновници на вътрешното ведомство. Мачовете се играха от 18 до 21 април в Панагюрище под безпристрастното управление на съдийски състав от Българския футболен съюз.

В огромната конкуренция сред всички тимове от страната пловдивчани съумяха да извоюват успеха и да се изкачат на най-високото ходило на почетната стълбичка. Те взеха в ръце златната купа, надигравайки изрично с 8:1 противниците си от Монтана.

Двама състезатели от клуба на регионалния град се завръщат и с самостоятелни оценки от шампионата. С 11 сполучливи попадения в противниковата врата Андрей Палов бе разгласен за голмайстор на шампионата, а Тодор Малинов взе наградата за най-хубав вратар.

Спортен клуб „ Министерство на вътрешните работи – Пловдив” е учреден през 1994 година като съдружие с нестопанска цел и в него членуват настоящи и някогашни чиновници от състава на полицията, пожарната, гранична полиция и жандармерията. Клубът се състои от 9 секции: " Бойно-приложни спортове ", " Стрелба с приложно насочване ", " Пожароприложен спорт ", " Зимни спортове ", " Футбол ", " Волейбол ", " Тенис ", " Колоездене " и " Други спортни игри ". Отборът по футзал е от 11 състезатели и през годините е потвърдил високата си мотивация и състезателен дух, защитавайки почтено многократната си шампионска купа от надпревари в тази дисциплинираност. До 2019 година златната купа е била извоювана осем пъти, като пет от успехите са били следващи. След настоящия триумф и късата двугодишна пауза, наградата още веднъж заема своето място в музейната експозиция на спортните достижения на чиновниците от Министерство на вътрешните работи в Пловдив.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР