Отборът на Шумен привлече още един баскетболист в редиците си.

...
Отборът на Шумен привлече още един баскетболист в редиците си.
Коментари Харесай

Шумен ще разчита на още едно ново име

Отборът на Шумен притегли още един баскетболист в редиците си.  Това е Росен Иванов, който до неотдавна бе част от треньорския щаб на отбора, само че към този момент ще има картотека и за играч.

“За остатъка от сезон 2022/23 в НБЛ Шумен ще разчита и на Росен Иванов. Повечето от шуменските фенове на баскетбола нямат потребност от показване на Росен, само че въпреки всичко за тези, които не знаят кой е той – бързо и атлетично крило, което играе мощно както в нахлуване, по този начин и в отбрана. Той стартира баскетболния си път в школата на Тунджа Ямбол. Талантът му е видян и още на 16 години играе за първия тим на Ямбол в НБЛ. Росен попада и в националния тим до 16 година През сезон 2016/17 играе с двоен лиценз – за Ямбол в НБЛ и за Шумен в А група. Последните няколко години травми спъват баскетболния път на Росен, само че откакто се причисли към треньорския щаб на БК Шумен този сезон, треньорите на мъжкия тим видяха, че не е изгубил гения си. Росен игра в дублиращия тим на Шумен през есенния полусезон, само че потребността от състезател на постовете 3 и 4 в първия тим, както и отличната баскетболна форма, в която се намира той разумно доведоха до лиценз и за НБЛ. Добре пристигнал още веднъж в НБЛ с екипа на Шумен, Росене! ”, написаха от клуба.

През вчерашния ден Шумен също по този начин се укрепи и с американеца Ишмаел Ел-Амин.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР