Отборът на Шалке 04 победи с 2:0 като гост Херта

...
Отборът на Шалке 04 победи с 2:0 като гост Херта
Коментари Харесай

Шалке подчини десетима от Херта

Отборът на Шалке 04 победи с 2:0 като посетител Херта (Берлин) в мач от 8-ия кръг на немската Бундеслига. Задачата на гостите от Гелзенкирхен бе улеснена от аления картон на Генки Харагучи. Японецът остави съотборниците си от Херта с човек по-малко минута преди края на първото полувреме. той бе отхвърлен от игра поради жестоко нарушаване против австрийския нападател на “кралскосините” Гуидо Бургщалер.

Девет минути след почивката гостите се възползваха от численото си преимущество на терена и излязоха напред в резултата. Точен бе Леон Горетцка от дузпа, която стражът Руне Йорщайн бе покрай това да избави. Наказателният удар бе отсъден за нарушаване на Владимир Дарида против Амин Арит. В 78-ата минута Бургщалер наказа неточност на защитник на Херта и оформи крайния резултат.

След този триумф Шалке заема пето място в класирането с 13 точки. Херта е на 12-а позиция с 9 точки, а водач е Борусия (Дортмунд) с 19 точки (и мач по-малко към момента), пред Байерн (Мюнхен) със 17 и Хофенхайм с 15 точки.

СТАТИСТИКА НА МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 8 кръг, събота 14 октомври  Херта (Берлин) 0:2краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР