Отборът на Шалке 04 победи Херта Берлин с 5:2 като

...
Отборът на Шалке 04 победи Херта Берлин с 5:2 като
Коментари Харесай

Шалке 04 с изразителна победа над Херта в Бундеслигата

Отборът на Шалке 04 победи Херта Берлин с 5:2 като хазаин в мач от 28-ия кръг на Бундеслигата. И двата състава са в зоната на изпадащите в немското състезание. Шалке реализира първа победа от началото на март и след общо пет кръга в шампионата, като заема 16-ото място във краткотрайното класиране с 24 точки, а Херта държи последната, 18-а позиция с 22 точки в актива си.

Домакините взеха ранен задатък с гол на Тим Скарке още в третата минута на дуела, а в 13-ата Скарке асистира за попадението на Мариус Бюлтер за 2:0 в интерес на състава от Гелзенкирхен.

Футболистите на Херта Берлин понижиха пасива си в края на първото полувреме, с помощта на красиво осъществяване на Стеван Йоветич, който бе прецизен в третата минута на добавеното време. Шалке 04 обаче още веднъж усили преднината си с бърз гол при започване на второто полувреме на Симон Тероде, който бе прецизен в 48-ата. В 78-ата минута Бюлтер означи второто си попадение в мача, реализирайки за 4:1.

Марко Рихтер върна един гол в 84-ата минута, намалявайки на 2:4, а във втората минута на добавеното време на срещата Марчин Камински оформи крайното 5:2 за Шалке 04.

По-късно през днешния ден:
Байерн Мюнхен – Хофенхайм
Република България Лайпциг – Аугсбург
Кьолн – Майнц
Щутгарт – Борусия Дортмунд
Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах

в неделя:
Вердер Бремен – Фрайбург
Унион Берлин – Бохум
Волфсбург – Байер Леверкузен





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР