Отборът на Севиля се класира за финала на Лига Европа,

...
Отборът на Севиля се класира за финала на Лига Европа,
Коментари Харесай

Севиля пречупи Ювентус след продължения и ще спори с Рома във финала на Лига Европа

 Efbet2023 Horizontal
Отборът на Севиля се класира за финала на Лига Европа, откакто победи с 2:1 Ювентус след продължения на реванша в Испания. Редовното време приключи 1:1, какъвто беше и резултатът в първия мач в Италия. Така андалусийци не престават напред след общ резултат 3:2 и ще гонят седмия си трофей във втория по мощ европейски клубен шампионат. За последно те играха край през 2020 година, когато победиха Интер и завоюваха шеста купа от конкуренцията.

През първото полувреме гостите бяха по-активни от своя противник. В 33-ата минута Мойс Кийн беше покрай гол за Ювентус, само че Ясин Буну отрази удара му, като топката се отклони и в гредата. След почивката гостите продължиха да работят настъпателно и в 65-ата минута поведоха. Влезлият като запаса Душан Влахович се измъкна от двама играчи на Севиля и прати топката във вратата с техничен удар. " Рохибланкос " обаче изравниха единствено шест минути по-късно. Федерико Киеза загуби топката, тя стигна до Сусо, който вкара със мощен изстрел от дъгата на наказателното поле.

Впоследствие се стигна до продължения, в които севилци съумяха да пречупят противника в 95-ата минута посредством Ерик Ламела, който се възползва от положително центриране на Брайън Хил отляво и вкара с глава. До края Ювентус не съумя да разпечата вратата на Буну и загуби.
На финала на 31 май в Будапеща Севиля ще срещне различен италиански отбор - Рома. " Вълците " отстраниха Байер (Леверкузен) след 0:0 в реванша Германия, като първият мач приключи 1:0.

Римляните имаха единствено един удар към вратата за целия мач, а домакините насочиха общо 21, като 6 от тях бяха точни. " Аспирините " имаха 72% притежание на топката, само че въпреки всичко Рома удържа равенството. Тимът на Жозе Моуриньо се класира на край в европейски шампионат за втора поредна година, откакто предишния сезон завоюва Лигата на конференциите.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР