Отборът на Селта постигна ключов успех с 3:1 при гостуването

...
Отборът на Селта постигна ключов успех с 3:1 при гостуването
Коментари Харесай

Селта се вдигна от калта след успех над жълтата подводница

Отборът на Селта реализира основен триумф с 3:1 при гостуването на Виляреал в дуел от 14-тия кръг на испанската Ла Лига. Головете за гостите означиха Яго Аспас на два пъти, както и Пионе Систо. Попадението за домакините беше маркирано от Самуел Чукуезе.

След много постна продукция и от двата тима през първата част феновете на "Естадио де ла Керамика " станаха очевидци на цели 4 гола през втората част.

В 54-та минута Пионе Систо откри за гостите след хубава контраофанзива и положително извеждащо подаване на Денис Суарес. Само 5 минути по-късно обаче домакините върнаха паритета в срещата. След двойна композиция по фланга Жерар Кинтия навлезе в наказателното поле и откри Самуел Чукуезе на точката на дузпата, който не сгреши за 1:1.

Двубоят продължи да е все по този начин равносилен, само че гостите от Виго нанесоха своя удар в 79-та минута. След центриране от корнер Яго Аспас беше изтърван на задната греда и с първото си допиране прати топката зад тила на Серхио Асенхо за 2:1.

В последната 4-та минута на добавеното време Аспас довърши съпротивата на "жълтата подводница ". След привидно напразно изритване напред по терена Аспас съумя да овладее топката брилянтно, да се измъкне от двама бранители и да преодолее съпротивата на Асенхо за трети и заключителен път.

В другата среща изиграна по-рано през днешния ден в испанската Ла Лига Алавес надделя съпротивата на Ейбар с 2:0 като посетител.

С тази победа Селта остана на 18-то място, в зоната на изпадащите, само че се приближи на единствено точка от 17-тия в таблицата. Виляреал, от своя страна, остана 12-тия с 18 пункта след 14 кръга.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР