Отборът на се провали в опита си да спечели визитата

...
Отборът на се провали в опита си да спечели визитата
Коментари Харесай

Нов провал за Барса - 10 каталунци бяха попарени от Гранада

Отборът на се провали в опита си да завоюва визитата на Гранада и каталунският отбор направи 1:1 в мач от 20-ия рунд от испанския футболен хайлайф. И въпреки предварителните упования да бяха за относително елементарен триумф за „ блаугранас “, то те и поведоха в резултата посредством Люк де Йонг в 57-ата, който елегантно приключи с глава центриране на Дани Алвеш отдясно, с цел да откри резултата на „ Лос Карменес “.
През първата част пък попадение на нидерландския нападател бе анулирано поради доста тънка засада, която бе тествана посредством ВАР.
Десет минути преди края пък Гави получи втори жълт картон за ненужно нарушаване против Куядо, което даде нужната упоритост на домакините, които изравниха резултата в 89-ата посредством Антонио Пуертас, който със замайващ удар с левия крайник пласира топката в горния десен ъгъл на Марк-Андре Тер Стеген.
По този метод Барса не съумя да влезе в Топ 4 на Ла Лига и остана шести с 32 точки. Гранада, от своя страна, е 12-и с 24 точки.
Любопитен факт е, че Гранада няма загуба от този си противник в последните си три срещи посред им, до момента в който Барса влезе в серия от пет следващи мача без проваляне, само че сигурно този хикс оставя горчив усет при Шави и компания.
Напълно по предварителните упования тимът посетител стартира с по-траен надзор на топката, само че до огромни рискове пред вратата на Максимилиано мъчно се стигаше.
След единствено осем минути игра Гави центрира великолепно топката за Люк де Йонг, който я прати във вратата на Гранада. След намесата на видеосистемата обаче се видя, че в построяването на нападението на „ лос кулес “ точно асистиращият е бил в състояние на засада, която бе доста тънка.

360 секунди по-късно Тер-Стеген позволи досадна неточност при подаване, а топката попадна у Луис Суарес, само че ударът на нападателя на Гранада бе блокиран. В 24-ата пък Мачис насочи мощен удар от междинна отдалеченост, само че неакуратен посока вратата на гостите. Две по-късно Гранада провежда ужасно нахлуване, а нов удар на Мачис бе отразен от Тер-Стеген.



ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Причудливо бе, че второто полувреме започва с положителни благоприятни условия за домакините, само че Мачис и Кини не съумяха да затруднят Тер-Стеген. В 48-ата пък Усман Дембеле опита удар от междинна отдалеченост, само че стреля навън.
В 57-ата минута обаче каталунците провежда положително нахлуване по земя, а топката попадна вдясно за Дани Алвес. Ветеранът пласира ужасно центриране към Люк де Йонг, който избяга от двама бранители на Гранада и с глава отстрани опеката на Луис Максимилиано – 1:0 за Барса.

След позволения гол домакините започнаха да играят по-активно, като множеството им набези минаваха през левия фланг, с цел да може Дарвин Мачис да доставя топката до Молина или Торенте.
Четвърт час преди края пък Абде Еза опита диагонален шут, откакто отляво влезе във вътрешността пред двама индивида от Гранада, само че ударът на футболиста на Барселона профуча настрана от вратата на домакините.
Десет преди края на постоянното време халфът на " блаугранас " Гави влезе безразсъдно за противоречива топка в краката на Куядо и реферът го изгони с втори жълт картон. За митинги пък жълт картон получи Жерар Пике.
Червеният картон даде подтик на Гранада и в 82-ата минута пък Луис Мия получи късо подаване от ъглов удар и шутира по диагонала, само че Тер-Стеген улови топката преди влезлия като запаса Карлос Бака да я е бе атакувал.
В края на мача обаче Гранада изравни резултата, откакто Антонио Пуертас насочи безмилостен изстрел в горния десен ъгъл на каталунската врата - 1:1.
Стартовите сформира:


Гранада: Максимиано, Гоналонс, Мия, Суарес, Пуертас, Мачис, Нева, Диас, Кини, Молина, Торенте
Барселона : Тер Щеген, Пике, Бускетс, Дембеле, Алвеш, Л. Де Йонг, Алба, Гарсия, Нико, Жутгла, Гави
ПРЕДИ МАЧА
През 2022 година каталунците се показват по-добре като резултати спрямо мачовете след идването на Шави Ернандес като треньор. Те реализираха победа над Майорка в шампионата (1:0) и триумф с 2:1 над Линарес в Купата на Краля.

Съперникът на каталунците обаче също е в добра форма - записа 2 победи и едно тъждество в последните си 3 срещи, макар че се намира на 13-о място в класирането. В последния си мач против Барселона - през септември на " Камп ноу " те записаха тъждество 1:1. Напълно по силите им е да вземат точка и даже 3 от разтърсения кадрово и игрово гранд.
И двата отбора имат не дребен брой изчезнали играчи за този мач на " Нуево Лос Карменес ". Роберт Морено не може да разчита на Санчес, Соро, Рочина, Монторо и Лосано. Колегата му Шави пък ще бъде без Френки Де Йонг, Роналд Араухо, Мемфис Депай, Педри, Серхи Роберто, Мартин Брейтуейт.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР