Отборът на сътвори феноменален обрат и победи Интер с 1:2

...
Отборът на сътвори феноменален обрат и победи Интер с 1:2
Коментари Харесай

Феноменален Жиру обърна Интер за 3 минути за фамозен триумф на Милан!

Отборът на сътвори свръхестествен поврат и победи Интер с 1:2 в огромното дерби на Милано от 24-ия кръг в Серия А! В воин за " росонерите " се трансформира Оливие Жиру, който съумя да вкара два гола в границите на единствено три минути - сред 75-ата и 78-ата минути, с цел да приближи Милан на единствено една точка от Интер в подреждането.

След 10 минути игра Интер вкара топката в мрежата на Милан. Иван Перишич проби отляво и центрира в наказателното поле, където Дензел Дъмфрис отскочи добре и заби топката във вратата. Голът обаче незабавно бе анулиран , защото Перишич бе в състояние на засада.
Малко по-късно Марсело Брозович опита мощен удар отвън наказателното поле, който мина през няколко играчи. Това понижи видимостта на вратаря Майнан към топката, само че стражът на Милан въпреки всичко се оправи, като сподели отличен инстикт, с цел да спре топката на голлинията.

В 26` Николо Барела се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, само че не съумя да откри задачата. Две минути по-късно Лаутаро изведе Дъмфрис на чиста позиция за гол, само че ударът му бе брилянтно отразен от Майк Майнан.
В 35` Сандро Тонали опита мощен удар от отдалеченост, само че Ханданович съумя да се намеси. Три минути по-късно Интер откри резултата. Чалханоглу центрира от корнер, а Перишич съумя да засече от въздуха с крайник, с цел да прати топката във вратата на Милан - 1:0!



Втората част се развиваше по проект за Интер, до момента в който не пристигнаха заключителните 15 минути от дуела. В рамките на единствено четири минути Милан стигна до цялостен поврат в мача с два гола на Оливие Жиру . Първото попадение пристигна в 75-ата минута, когато Жиру засече рикоширала топка - 1:1! В 78` Жиру отстрани с лекост Стефан де Врай и вкара приказен гол - 1:2!



В оставащите минути от срещата Интер по този начин и не съумя да излезе от първичния потрес и не сътвори съвсем нищо рисково пред противниковата врата. Късно в продължението на мача пък Милан остана с човек по-малко, откакто Тео Ернандес получи пряк червен картон .
СЪСТАВИ:
Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Лаутаро Мартинес
Милан: Майнан, Калабрия, Калулу, Романьоли, Ернандес, Бенасер, Тонали, Салемакерс, Кесие, Леао, Жиру
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Дербито на Милано постоянно носи друг заряд от останалите конфликти в Италия, само че този път и залогът е доста висок - купата в Серия А. " Нерадзурите " са водач в подреждането, само че една загуба през днешния ден от Милан ще е с цената на шест точки и доста ще завърже борбата на върха.
Голямата липса в днешното дерби е Златан Ибрахимович, който няма да може да играе за Милан. Симон Кяер също не е разполагаем, до момента в който Анте Ребич е под въпрос за срещата. В състава на Интер Хоакин Кореа е навън, а новото попълнение Робин Госенс е под въпрос.
В последните 13 дербита на Милано във всички шампионати тимът на Милан е взел единствено една победа, до момента в който Интер е победил цели седем пъти. През този сезон " росонерите " и " нерадзурите " разполагат с най-силните офанзиви в шампионата - Милан е вкарал 47 гола, до момента в който Интер - 53.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР