Отборът на САЩ започна успешно защитата на трофея си на

...
Отборът на САЩ започна успешно защитата на трофея си на
Коментари Харесай

САЩ стартира защитата на трофея от United Cup с драматичен успех над Великобритания

Отборът на Съединени американски щати стартира сполучливо отбраната на трофея си на шампионата United Cup, откакто в конфликт от група " С ", игран в Пърт, надигра с 2-1 победи състава на Англия.

С триумфа американците излязоха преди всичко в подреждането и в случай че в утрешния ден запишат победа и над домакина Австралия ще си подсигуряват присъединяване в четвъртфиналите на конкуренцията.

Дуелът против британците обаче надалеч не стартира положително за състава на Съединени американски щати, защото в първата среща на сингъл международната №5 Джесика Пегула позволи поврат против 56-ата в света Кейти Боултър и отстъпи със 7:5, 4:6, 4:6 за 2 часа и 45 минути игра.

Във втория дуел за деня обаче Тейлър Фриц надигра Камерън Нори със 7:6(5), 6:4 и по този начин изравни общия резултат в конфликта.

По този метод спечелилият трябваше да бъде избран в мач на смесени двойки, в който при триумф Англия щеше да си подпечата първото място в тази група " С " и продължаването си напред към идната фаза.

Капитанът Колин Бийчър заложи за срещата на Кейти Боултър и експертът на двойки Нийл Скупски и макар че те взеха безапелационно първия сет, позволиха цялостен поврат от Джесика Пегула и Тейлър Фриц, като в последна сметка американците се постановиха с 1:6, 7:6(4), 10-7 и по този метод осигуриха на Съединени американски щати крайната победа в този двубой.



По същото време в Сидни тимът на Канада също дебютира с победа на United Cup 2024, надигравайки с 2-1 триумфа състава на Чили.

Лейла Фернандес обезпечи отличен старт на " кленовите листа ", сразявайки в мача на сингъл при дамите Даниела Сегел с 6:2, 6:3, само че в дуела при мъжете Николас Джари се оправи със Стивън Диез със 7:5, 6:4, с цел да изравни резултата.

В решителния мач на двойки обаче насладата бе за канадците, които стигнаха до крайната победа с помощта на Фернандес и Диез, които надделяха Сегел и Томас Бариос Вера със 7:5, 4:6, 10-8.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР