Отборът на Сърбия стана вторият четвъртфиналист след домакините от Австралия

...
Отборът на Сърбия стана вторият четвъртфиналист след домакините от Австралия
Коментари Харесай

Сърбия се присъедини към Австралия на 1/4-финалите на ATP Cup

Отборът на Сърбия стана вторият четвъртфиналист след домакините от Австралия в първото издание на международния екипен шампионат по тенис ATP Cup. Очаквано Новак Джокович беше в основата на триумфа над Франция с 2-1 победи в мача от група " А ", с което сърбите си подсигуряваха първото място и продължение напред.
 Япония и Хърватия с втори победи за ATP Cup
Япония и Хърватия с втори победи за ATP Cup

" Самураите " се оправиха с Грузия, " лалетата " сториха същото с Полша

Джокович победи в доста тежък физически мач Гаел Монфис с 6-3, 6-2. В първия дуел Беноа Пер завоюва против Душан Лайович с 6-2, 6-7(6), 6-4 мачът на двойки се оказа решителен. В него Джокович в дует с Виктор Троицки се оправи с една от най-силните и обиграни двойки в света Никола Маю и Едуар Роже-Васлен с 6-3, 6-7(5) и 10-3 в дългия тайбрек.

Шампионът от " Дейвис Къп " Испания също продължава победния си ход. Иберийците съкрушиха може би най-слабия отбор в конкуренцията Уругвай с 3-0 победи. Роберто Баутиста-Агут разруши Франко Ронкадели с 6-1, 6-2, а лидерът в международната класация Рафаел стори съвсем същото с Пабло Куевас за 6-2, 6-1.

В мача над двойки Пабло Кареньо-Буста и Фелисиано Лопес ненадейно се затрудниха с Ариел Беар и Хуан Мартин Фюмо, само че също се постановиха с 6-1, 3-6 и 10-3. В другата среща в групата Япония се наложи над Грузия с 2-1 победи и също реализира втори триумф. Така в решаващия мач за първото място в сряда Испания излиза като любимец против Япония.
 Сценариите за класиране на България в топ 8 на ATP Cup
Сценариите за класиране на България в топ 8 на ATP Cup

Вижте какви са те
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР